Hirdetés
Szegeden 2018. október 12. 18:06

Újabb fideszes botrány, ezúttal Mórahalmon

A jobboldal olyan lett, mint Móricka: mindig mindenről ugyanaz jut eszébe. Jelen esetben Botka László, Szeged polgármestere.
Hirdetés
Hirdetés

Beindult a habonyi hazugsággyár, amely a legfrissebb fideszes botrányban, a mórahalmi Mini Hungary Park több mint félmilliárd forintos költségvetési csalási ügyében is a szegedi városvezetést és Botka Lászlót sejteti. Ez nyilvánvaló hazugság és aljas rágalom!

Vegyük sorra a tényeket!

  • A gyanú szerint a terheltek egymással összejátszva mintegy 550 millió forint kárt próbáltak okozni az uniós és a magyar költségvetésnek a történelmi Magyarország műemlékeit makettekkel bemutató park kivitelezése során.
  • A sokszázmillió forintos uniós támogatást elnyerő és beruházó cég vezetője az a Dlusztus Imre jobboldali újságíró, a Délmagyarország korábbi főszerkesztője volt, aki az első Orbán-kormány bukása után Orbán Viktor felkérésére megalapította Borókai Gáborral a Hír TV-t.
  • Baranyi Sándor 2013–2014-ben Orbán Viktor legfőbb bizalmi emberének, a Fidesz egykori pénztárosának, Simicska Lajosnak volt a főtanácsadója a közbeszerzéseken több száz milliárd forint állami és uniós támogatást elnyert Közgépben.
  • 2013–2014-ben – amikor a gyanú szerint az elkészült makettek darabszámáról és a projekt készültségi fokáról valótlan tartalmú dokumentumokat nyújtottak be, és kérték a támogatások kifizetését, valamint a már kifizetett támogatások elszámolását – az a Bosnyákovits Tünde volt a DAOP Közreműködő Szervezet operatív vezetője, aki Bartha László volt szegedi fideszes polgármester felesége, és jelenleg a Csongrád Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mini Hungary Park Mórahalom