Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 12. 11:47

Paprika show: csípős hétvége jön a Széchenyi téren

Ma startol a Szegedi PaprikaShow & Chili Weekend a Széchenyi téren. A csípős programot az idén már harmadik alkalommal rendezik meg, ami a régió legnagyobb chilis őrülete.

Hirdetés

Magyarország legjobb chili manufaktúráival, egészen extrém food truckokkal, fűszeres streetfood-különlegeségekkel, kézműves sörcsodákkal, tüzes koncertekkel és az ország legnagyobb chilievő versenyével várja a látogatókat vasárnap estig a ma kezdődött Szegedi PaprikaShow & Chili Weekend.

A régió legcsípősebb eseménye egyfelől tisztelgés a szegedi fűszerpaprika évszázados hagyományai előtt, másrészt igyekszik bemutatni az újgenerációs chili manufaktúrák különleges termékeit.

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező őstermelők mellett 15 méter hosszú barbecue smokerekkel felszerelt foodtruckok is érkeznek a Széchenyi térre, hogy a kilátogató érdeklődők ne csak a chilikkel, hanem mexikói és amerikai streetfood-specialitásokkal is megismerkedhessenek. Természetesen az italok frontján is megtalálhatóak lesznek a chilis különlegességek, például a világ első Carolina Reaper Pálinkája.

Az őrület az interaktív látványshowba csomagolt Chili Grand Prix alatt fog a tetőfokára hágni, avagy érkezik az ország legnagyobb chilievő versenye. Erre az extrém kihívásra idén rekordmennyiségű nevezést adtak le, összesen több mint kétszázan iratkoztak fel. Még a határon túlról, Erdélyből és Németországból is érkeznek elszánt versenyzők.

A körökre osztott megmérettetés keretein belül a klasszikus TV paprikától a Carolina Reaperig mindent végigkóstolnak a jelentkezők a tűzoszlopokkal felszerelt színpadon.

A csípős gasztro-repertoárhoz ütős program is dukál: élőben koncertezik a kontinens elsőszámú Elvis tribute bandája, a 2015-ös Las Vegas-i nemzetközi elvis-verseny győztese, az Ed Philips and the Memphis Patrol, az ethnopunk stílus legnagyobb hazai képviselői, a GypoCircus és fergeteges rockabilly show-val készül a 60-as éveket megidéző Black Frogs.

Programok

Október 12., péntek
17:00 Peter and Pan duo
19:00 GYPO CIRCUS live
21:00 Szeged Chili Grand Prix

Október 13., szombat
17:00 Volvox
19:00  ED PHILIPS and the Memphis Patrollive
21:00 Szeged Chili Grand Prix

Október 14., vasárnap
17:00 RadioActive
19:00 BLACK FROGS rockabilly show

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia Széchenyi tér Szegedi PaprikaShow & Chili Weekend
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés