Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. október 12. 10:34

Koncert egy sportpályáért

Képriport
Felkérték őket, és igent mondtak, sokat számított a szegediség is: a Honeybeast az IH-ban a Pszichiátriai Klinika javára adott jótékonysági koncertet.

Hirdetés

– Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom a jótékonysági koncerteket, felkéréseket. Örömmel mondtunk igent most is, különösen azután, hogy megtudtuk, mire gyűjtenek a klinika munkatársai – mondta Tarján Zsófia beállás után, koncert előtt az IH-ban. A szegedi Pszichiátriai Klinika Pszichiátriáért Alapítványa egy sportpályát szeretne kialakítani a Kálvária sugárúti épület kertjében, ahol a betegeik mozgásterápiás foglalkozásokon vehetnek részt. Aki ott volt csütörtök este elektroakusztikus koncerten, az a jegy megvásárlásával ezt a célt szolgálta.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat is!

– Nem tudunk persze az összes ilyen megkeresésnek eleget tenni, a kiadónk dönti el jellemzően, melyiket vállaljuk el. Itt nagyon fontos volt az is, hogy Szegedről jött a kérés, és mi még mindig szegedi zenekar vagyunk. Ez azért is lényeges, mert legújabb klipünkkel is fölvállalunk társadalmilag fontos kérdéseket. Szerepel benne Illés Fanni paralimpikon úszó, Dömötör Orsolya Down-kóros színésznő, Sárai Rita kerekesszékes táncos – mondta Bencsik-Kovács Zoltán, a zenekar gitáros, dalszerzője.

A koncert dalbemutató is volt: Élet a Marson című új lemezéről öt számot is – Utazó, A legkedvesebb tévedésem, Idevaló, Budapest vs. London, Élet a Marson – eljátszott az együttes.

Herceg Attila, a Pszichiátriai Klinika egészségügyi menedzsere azt mondta még a koncert előtt, mindenhogy megpróbálnak segítőket, támogatókat találni ahhoz, hogy ez a sportpálya minél hamarabb megépülhessen. – Körülbelül 50 millió forintot kellene összegyűjtenünk ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani az elképzeléseket. Eddig az összegnek körülbelül az egy tizede van meg, haladunk folyamatosan előre. A pályán a betegekkel különböző mozgásterápiás foglalkozásokat lehet majd végezni, de a kollégáink is tudnak itt regenerálódni. Azért is gondoltunk arra, szervezünk egy ilyen koncertet, mert azt is meg akarjuk egyúttal mutatni, ez a klinika nem arról „szól”, hogy folyamatosan dühöngő őrülteket kezelünk. Szeretnénk nyitni Szeged felé, elmondani, megmutatni azt, hogy lelki problémája, betegsége bárkinek lehet – mondta az egészségügyi menedzser.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont jótékonyság koncert Honeybeast Pszichiátriáért Alapítvány Pszichiátriai Klinika
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés