Hirdetés
Művház 2018. október 11. 19:34

Kass Galéria: Barangolások a betűbirodalomban

Képriport
Három művész – Darázs József, Kóthay Gábor és Sejben Lajos – alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön délután a Kass Galériában. Az Írásvédett című tárlat festményeinek, szobrainak és grafikáinak egy közös nevezője van: a betűk.

Hirdetés

– A betűk mindig is dekoratívak voltak. Most ezt közelítette meg három művész három különböző irányból – mondta a megnyitón Nátyi Róbert művészettörténész.

Darázs József és Sejben Lajos képzőművészek, valamint Kóthay Gábor Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus alkotásait december 2-ig láthatják az érdeklődők.

Az utóbbi alkotó készítette el a világhírt befutott Alkonyat-könyvsorozat logóját, amelyet mára milliók kötnek a könyvekhez, mozifilmekhez. Kóthay Gábor nevéhez körülbelül ötven betűcsalád megalkotása fűződik.

Sejben Lajos képzőművész festményei többek között Dániában és Finnországban is szerepeltek kiállításon, emellett számtalan művészeti elismerés birtokosa. Csakúgy, mint Darázs József, akinek alkotásait az Egyesült Államokban, Japánban és Franciaországban is bemutatták már, valamint folyamatos résztvevője a hazai és a szegedi művészeti életnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kass Galéria kiállítás