Hirdetés
Szegeden 2018. október 11. 10:00

Felújítják a Glattfelder tér díszburkolatát

Javulni fog a közvilágítás Szegeden, ugyanis főként sziksósi és subasai utcák számára volt fontos új lámpák felszerelése. A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtök reggeli ülésén a Glattfelder tér díszburkolatának felújításáról is tárgyalt. 

A bizottság elfogadta a Szegedi Vízmű Zrt. éves beszámolóját, valamint a cég által fizetett éves hálózatbérleti díj összegét. Kétmillió forintot fordít az önkormányzat a Glattfelder Gyula téri díszburkolat felújításának megtervezésére. Mint ismert, az itt található szökőkutat is fel fogják újítani, így teljes lesz a rekonstrukció a téren.

Közeledik a Mindenszentek ünnepe, és a halottak napi megemlékezések időszaka, ezért az idén is új járatok indításával, illetve járatsűrítésekkel segíti a DAKK Zrt. és az Szegedi Közlekedési Kft. a temetőkbe indulókat. Főként a Tarján, Víztorony térről indul majd sok járat a Belvárosi temető irányába. A részletekről időben fogják tájékoztatni a közlekedési cégek az utasokat. 

Elindul a közvilágítás fejlesztésének második üteme. Nettó két és félmillió forintból 41 köztéri lámpát rendel meg az önkormányzat a helyi szolgáltatótól. Így 14 szegedi utcában lesznek új lámpák a közeljövőben. Ezek a következők: Jósika utca, Tőzike utca, Baktó, 51. utca, Süllő utca, Gólyahír utca, Tas utca, Kapor utca, Körömvirág utca, Cickafark utca, Medveszőlő utca, Makkoserdő sor, Körtöltés utca, valamint a Délibáb utca. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: bizottsági ülés felújítás Glattfelder tér Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság