Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 10. 10:33

Vakok kapcsolhatják a hangjelzést a Rókusi körúti jelzőlámpáknál

Köztéri padokat, hulladékgyűjtőket is felújítanak bruttó 15 millió forintból a közeljövőben. A vakok és gyengén látók pedig maguknak kapcsolhatják be a hangjelzést a zebráknál.

Hirdetés

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi majd el utcabútorok cseréjét és karbantartását. A munkálatok során játszótereken, közparkokban és utcákon lévő eszközök újulnak meg. A rekonstrukció során sok támlás padot javítanak majd meg például a Vajda utcában, a Kereszttöltés utcában, a Víztorony téren, a Zápor tó körül, a Kossuth Lajos sugárúton és a Pille utcai játszótéren.

A Rókusi körúti jelzőlámpás csomópontokban távvezérelhető hangjelzőket telepítenek a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésének segítésére. Amennyiben állandó jelleggel működnének az erős hangjelzést kiadó berendezések, az zavarná a környéken élőket, ezért az érintett átkelőknél távvezérléssel tudják ezt a funkciót bekapcsolni a vakok és gyengénlátók.

Újabb tíz felújított önkormányzati bérlakás bérleti jogát hirdeti meg az IKV Zrt. A többségében nagy alapterületű belvárosi lakásokra folyamatosan lehet pályázni. A bérlakások felújítása folytatódik, a tervek szerint az idén legalább 200 felújított lakás bérleti jogát hirdeti meg az önkormányzat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IKV Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság vakok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés