Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 10. 09:55

Vécépapírgurigából, tojástartóból készült a győztes ajtódísz

Csak újrahasznosítható alapanyagokból dolgozott Kávai Etelka, aki egy továbbképzésen, telefonon tudta meg a lányától, ők nyerték az IKV első alkalommal kiírt versenyét az ajtódíszek kategóriájában.

Hirdetés

– Ki volt téve a lépcsőházba egy plakát. Nagy volt, virágos és szép színes, ezért megnéztem – mondta nevetve Kávai Etelka, amikor arról kérdeztem, hogyan értesült a versenyről. – Nem mindent nézek meg, olvasok el, ami ki van tűzve, de ezt igen. Ott volt a nevezési lap is mellette, de e-mailen is lehetett jelentkezni, én ezt választottam, egyszerű volt minden.

– És mi volt a bonyolult?

– Kigondolni, mi is lenne az, amit szeretnék megcsinálni, szép lenne, és olyan lenne, amit be lehet küldeni egy ilyen versenyre. Az újrahasznosítás most nagyon felkapott, divatos, ezért úgy döntöttem, ilyen alapanyagokkal dolgozom. A virág tojástartóból van, akrillal van lefestve, a zöld vécépapírguriga, az alapja újrahasznosított kartonpapír, egy egyszerű vászonnal, anyagdarabbal tekertem körbe.

Etelka a lányával, Boglárkával készítette el a koszorút. Rendszeresen böngészik a különböző kreatív ötlettárakat az interneten, azokból merítenek ötletet. – Igazából csak idő kell hozzá, meg pénz, de ehhez még nagyon az sem. Ennél a koszorúnál a legtovább a festék és a ragasztó száradása tartott. Körülbelül két délután alatt megvolt. A tojástartónál kellett csak kísérleteznünk, hogy minél jobban hasonlítson a kivágott darab egy rózsaformára, de ez bőven belefért.

Ezeket a képeket is Etelka készítette, itt a szirmok készültek vécépapírgurigából

A legszebb ajtódísz nyertese azt is elmondta, mostanában kezdett el foglalkozni az ilyen kreatív „dolgokkal”. – Amíg kisebbek a gyerekek, addig egyszerűen nincs idő ilyesmire, de most már édesanyámnak is én csinálom az ilyen díszeket. Decembertől vagyunk bérlői ennek a lakásának, akkor rögtön eldöntöttem, kicsinosítjuk a lakást, azt a fali képet is mi csináltuk – mutatott a kanapé fölötti alkotásra Etelka, aki már azt is tudja, milyen lesz az adventi koszorúja.

Visszatérve a versenyre, elkészült a koszorú, beküldték a nevezést, majd vártak. – Igazából nem nagyon követtem a versenyt, majd egyszer csak fölhívtak, és az iránt érdeklődtek, el tudok-e menni az ünnepélyes eredményhirdetésre. Picit bosszankodtam amiatt, amikor megtudtam, hogy mikor lesz, hogy épp akkor továbbképzésen leszek, illetve most már voltam. Így a lányom ment el, aki aztán fölhívott, hogy megnyertük. Akkor már épp vége volt az aznapi programnak és a kollégáimmal a szállodában voltunk. Látták, hogy nagyon mosolygok, és megkérdezték, mi történt. Egyből gratuláltak ők is. A főnökasszonyom „romjaiban” látta a koszorút, amikor készült. Nem számítottam rá én sem, hogy nyerünk, de örülök neki, hogy sikerült. Kicsit még mindig hihetetlen, hogy megnyertem. Semmi extra nincs benne, épp ezért is örülök, hogy másoknak is nagyon tetszett.

Etelka azt mondta, szerinte a következő alkalommal is indulnak, igazából már terve is van az újabb ajtódíszre, de azért nem baj, ha megint szép, nagy színes lesz a plakát...

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajtódísz IKV verseny Kávai Etelka
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés