Hirdetés
Szegeden 2018. október 10. 07:44

Szegeden is bővítik a gyermekpszichiátriai ellátást

Hatmilliárd forintból fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszert. A program során Szegeden is korszerűsítik és bővítik a fekvőbeteg-ellátást.

Hirdetés

A projekt alapvető célja a 18 év alattiak lelki egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése és a korszerű, költséghatékony működtetés feltételeinek kialakítása.

A projekt keretében aktív gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat vagy gyermekpszichiátriai részlegeket alakítanak ki Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon.

Pécsett és Szegeden pedig a meglévő fekvőbeteg-ellátás korszerűsítése és kapacitásbővítése történik meg, amellyel országosan megújul a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátások rendszere.

A projektben lehetőség lesz a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására, számukra emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágyakkal bővülnek a győri, miskolci, nyíregyházi, debreceni, szolnoki, szegedi és pécsi intézmények.

A járóbeteg-ellátási és -gondozási munka fejlesztése érdekében komplex járóbeteg-ellátó egységek bővítése vagy létrehozása valósul meg Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Szegeden és két pécsi helyszínen.

A megvalósításhoz szükséges forrásokat a Széchenyi 2020 program biztosítja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy fejlesztés