Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 9. 07:56

Idén is megrendezik a Tök jó napot a füvészkertben

Idén már hatodik alkalommal invitálják a családokat egy Tök jó napra az újszegedi füvészkertbe, amelyen természetesen az ősz egyik népszerű finomsága, a tökfélék családja lesz a főszereplő.

Hirdetés

Családi napon mutatják be október 14-én, vasárnap 10-től 17 óráig az egyik legkedveltebb téli csemegét, a tököt az újszegedi füvészkertben.

Az Őszi Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódó program során a látogató érdeklődők nemcsak tökfigurát faraghatnak, de rengeteg érdekességet is megtudhatnak erről a kedvelt zöldségféléről.

A programok között szerepel tökfaragás is, így akik kedvet éreznek hozzá, a helyszínen kifaraghatják Halloween töklámpásukat, vagy akár tökös mécseseket, ablakdíszeket is készíthetnek.

A látogatók a tökkiállításon megismerhetik a tökök meghökkentő sokféleségét: a hatalmas méretű Halloween tököket, a karcsú lopótök fajtákat és a számtalan szín, minta és formagazdagságban növő apró dísztököket.

Megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és hogy nemcsak kedvelt ínyenség, de nagyon egészséges is a tökmag.

A gasztronómia iránt érdeklődők tökös ételeket, kemencében sült tököt és egyéb növényi ínyencségeket kóstolhatnak.

A nap folyamán gyermekműsorokkal is várják az érdeklődőket.

Délelőtt fél 11-től műsort ad a Cuháré Táncegyüttes, ezt a Grimm-Busz Színház gyereknek szóló előadása követi.

Egész nap kézműves termékek vásárával és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program tökfesztivál újszegedi füvészkert
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés