Hirdetés
Szegeden 2018. október 9. 07:24

Rendkívüli közgyűlés: még a fideszesek közül sem ment el mindenki

Fél nyolcra hívták össze az ülést a Fidesz és a KDNP kezdeményezésére. De nem tartották meg. Kosik Dénes Pál és Nógrádi Tibor sem volt ott.

11:54 A polgármesteri hivatal közleménye

A Fidesz saját magát járatta le a közgyűlés összehívásával.

Haág Zalán, a Fidesz–KDNP szegedi frakcióvezetője tizenkét éve veszi fel az ingyenes parkolóbérletet a szegedi önkormányzattól. Szerinte morális aggályok merültek fel amiatt, hogy többek között ő és képviselőtársai is évek óta mindig kaptak ingyenes bérletet az önkormányzattól, hogy munkájukat minél eredményesebben tudják végezni. Szerintük ezért az önkormányzat több vezetőjét felelősség terheli és távozniuk kellene, ezért a városi közgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezik.

Szeged polgármestere az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatnak eleget téve, a Fidesz-KDNP kezdeményezésére 2018. október 9., kedd 7.30 órára összehívta a városi közgyűlés rendkívüli ülését. Az ülés helyszíne a Polgármesteri Hivatal szürke épülete volt, mert a díszteremben felújítási munkálatokat végeznek. Nyolc képviselő kezdeményezése esetén kötelezően össze kell hívni a testület rendkívüli ülését.

8:05 Határozatképtelenség miatt nem ült össze a rendkívüli közgyűlés, hét fideszes, KDNP-s képviselő ment csak el. A rendkívüli közgyűlés összehívásával kapcsolatban a szegedi MSZP közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, azt szó szerint közöljük.

Szegedi MSZP: nem veszünk részt a rendkívüli közgyűlésen és a koncepciós eljárásban

Arra kérjük a szegedi Fidesz–KDNP-t, hogy a rendkívüli ülés kezdeményezése helyett inkább arról adjanak számot, miért fogadták el az ingyenes parkolóbérleteket! Arra kérjük őket, ha szerintük törvénytelenül jutottak az engedélyekhez, adják vissza azokat, és visszamenőlegesen térítsék meg az éves bérletek árát. Amíg ezt nem teszik meg, ebben a témában nincs miről vitázzunk. Koncepciós eljárásban továbbra sem veszünk részt.

MSZP Szeged és Környéke Helyi Szervezet

Korábban írtuk:

A közgyűlés a „szomszédban” ül össze: a Díszteremben felújítás munkák zajlanak így a szürke épületben tartják meg az ülést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: közgyűlés rendkívüli közgyűlés