Hirdetés
Művház 2018. október 8. 20:33 Forrás: MTI

Színházi nyílt napot tartanak csütörtökön Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is benézhetnek azok, akik csütörtökön részt vesznek a színház nyílt napján.
Hirdetés

Évről-évre hagyomány, hogy az egyetem Őszi Kulturális Fesztiváljának keretében az új évad elején vendégül látják a színház falai között a város fiataljait. A nyílt nap megnyitóját követően jelmezbemutató következik, és a látogatók a ruhaköltemények némelyikét föl is próbálhatják.

Délelőtt három időpontban színházi túrák indulnak a kulisszák mögé: a társulat tagjai, valamint önkéntesek vezetik végig a vendégeket az öltözők, folyósok, hidak, raktárak, lépcsők labirintusán, ahova a nézők amúgy nem tehetik be lábukat.

Ének- és táncórákat is tartanak a vállalkozó szellemű vendégeknek. Vajda Júlia operaénekes, illetve Szondi Péter énekművész segítségével a Szentivánéji álomból az altatódalt tanulhatják meg a középiskolások és egyetemisták, Hajdu Anitával, a színház tánckarának vezetőjével pedig a dalra készült koreográfiát sajátíthatják el. Medveczky Balázs, Menczel Andrea, Rétfalvi Tamás színművészek beszédtechnika órát tartanak a Shakespeare-vígjáték szövegeinek felhasználásával.

Este a Kisszínházban Örkény István Tóték című drámája, a nagyszínházban a Szentivánéji álom szerepel a műsoron. Az előadásokat beszélgetések követik Kállai Ákos színházpedagógussal, illetve Horgas Ádám tagozatvezető főrendezővel.

A nyílt nap programját szerelmes egyetemisták számára rendezett éjszakai túra zárja a nagyszínházban, melyen a darab szereplői kalauzolják majd körbe a vendégeket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyílt nap Szegedi Nemzeti Színház