Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 8. 12:47

Középiskolai rangsorok: országosan csak a Radnóti látszik a top tízekben

A legjobbiskola weboldal összeállította a „friss, érvényes” középiskolai ranglistákat. Országos szinten Szegedről a Radnótin kívül nincs más a top tízben, semmilyen összevetésben sem.

Hirdetés

„A sorrend kialakításánál az Oktatási Hivatal által közzétett legfrissebb kompetenciaméréseket és érettségi eredményeket vettük figyelembe. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az érettségin indult diákok milyen sikerességgel végeztek a választott tantárgyból és hogy hányan választották az iskola sikeres érettségi tantárgyait” – így vezeti föl a rangsorait a legjobbiskola.hu weboldal.

Szegedről, országosan

  • Négyévfolyamos gimnáziumok rangsorában a Radnóti hetedik.
  • Hatévfolyamos gimnáziumok közül második a Radnóti.

Nyolcévfolyamos gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, és szakiskolák között nincs az első tízben szegedi intézmény országos összevetésben.

Akkor most dőljünk a kardunkba?

Semmiképpen sem. Ugyanis ezen az oldalon sokkal inkább az a fontos, hogy megmutatja, melyek azok az intézmények, amelyeket választani érdemes, ha már tudja a diák, hova, hogyan, merre szeretne továbbtanulni – abba most ne menjünk bele, mennyire tudják ezt valójában. És ezek a sorrendek többnyire úgyis ismertek, és azt is be kell látni, csak viszonylag kevesen vannak azok, akik a középiskolai továbbtanulás miatt esetleg máshova költöznek csak azért, mert azon a településen jobb iskolába járhat a gyermek.

Mi értelme hát az egésznek?

Könnyű lenne erre azt felelni, igazából nem túl sok, biztos volt rá valahonnan valamilyen pályázati pénz, amelyet megpróbáltak értelmesen elkölteni, jelen esetben így sikerült. És ez könnyen lehet, hogy a valósághoz egészen közel álló vélekedés. El lehet tölteni néhány percet az oldalon, szörnyülködni, csodálkozni, majd továbbmenni. Az mondjuk érdekes lenne, hogy megyei szinten mi a helyzet, buszra, idővel tramtrainre, ugyanis föl lehet már ültetni egy tizennégy éves gyereket, vagy éppen lehet belőle kollégista. De ilyen lehetőség meg nincs, így marad a városi szűrés, amely viszont azt hozza, amit többnyire tud, sejt mindenki.

Ettől persze egy kicsit most még jobb érzés radnótisnak lenni, de a húsz percnyi büszkeség után belátható az is, nem emiatt a lista miatt tart ott az intézmény, ahol.

Álljon hát itt akkor a „jegyzőkönyv kedvéért”

Négyévfolyamos gimnáziumok sorrendje
1. Radnóti
2. Ságvári
3. Deák
4. Tömörkény
5. Karolina

Hatévfolyamos gimnáziumok sorrendje
1. Radnóti
2. Karolina
3. Dugonics

Szakgimnáziumok sorrendje
1. Tömörkény
2. Kőrösy
3. Déri
4. Vasvári
5. Vántus

Szakközépiskolai sorrend
1. Csonka
2. Krúdy
3. Móravárosi
4. Hansági

Szakiskolákat külön nem rangsorol a legjobbiskola Szegeden. Nyolcévfolyamos gimnázium csak a Karolinában van. Van értelme a sorrendnek?

Naugye.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oktatás gimnázium szakgimnázium szakiskola szakközépiskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés