Hirdetés
Túl a városon 2018. október 7. 14:24

Márki-Zay Péter úgy érzi legyőzték, de nem adja fel, és új választást akar

Hódmezővásárhely ellenzéki polgármesterének, Márki-Zay Péternek elege lett. De nem adja fel, inkább a képviselőtestület feloszlatását, és új választást akar, hogy folytatni tudja munkáját.

Hirdetés

Ellenszélben dolgozik a fideszes képviselőnek és Lázár Jánosnak köszönhetően Márki-Zay Péter, aki megválasztása óta küzd ellenfeleivel. Mostanra elege lett, a Facebook-oldalán egy bejegyzésben írta le, hol tesznek neki keresztbe, és a helyzet tisztázása érdekében azt javasolja, a képviselőtestület oszlassa fel magát, és legyen új választás.

A polgármester bejegyzésében úgy fogalmaz Lázár Jánosl legyőzte őt, de ezzel a vásárhelyi gyerekek veszítettek. Márki-Zay felháborítónak tarja, hogy Lázár János emberei „elfelejtették” megszervezni a minden évben szokásos aszfaltrajzversenyt a gyerekeknek, valamint azt is, hogy lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, az árra hivatkozva - miközben az ár tavaly is ennyi volt, és a bevételek azt egyébként is fedezik.

A polgármester szerint Lázár emberei a munkára jelentkező helyi vállalkozók ellenére úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak nincs győztese, és így nem készül el határidőre az iskolák szigetelése, felújítása.

Sérelmezi azt is Márki-Zay Péter, hogy a megemelt támogatás ellenére a stadiont üzemeltető HMSZ Zrt., a hónap végén be akarja zárni a létesítményt.

A polgármester azt sem érti, hogy a városi sportegyesületek miért nem Lázár Jánost keresik az eltűnt TAO-pénzek ügyében, hisz Márki-Zay szerint a cégek befizetéseit a volt miniszter irányíttatta át Makóra.

A bejegyzésben a polgármester úgy fogalmaz, hogy a stadion bezárásával Lázár János legyőzte őt, de ezzel csak a vásárhelyi gyerekek veszítenek: „…én is kezdem elveszíteni hitemet a békés, demokratikus változásban. Ő győzött, én ilyen aljassághoz nem asszisztálok. A stadion és a strand bezárása ugyanis valóban alkalmas lehet arra, hogy a diktatúra aljasságát eddig alábecsülő vásárhelyieket is meggyőzze az ellenállás hiábavalóságáról és helyreállítsa a pártállam uralmát a renitens város felett.”

Márki-Zay Péter a kialakult helyzet miatt azt kéri, hogy a képviselőtestület oszlassa fel magát, és legyen új választás.

„Bízzuk az ítéletet a vásárhelyiekre: a győztes feladata Lázár János milliárdos adósságainak rendezése, nem könnyű küldetés sem nekem, sem Orbán Viktor legfőbb párton belüli riválisának. Ha a város többsége enged a gyerekekkel történő zsarolásnak, én megértéssel és sértődés nélkül fogom visszaadni a problémák megoldását Lázár úrnak és jelöltjeinek. Ha viszont mégis engem ér a megtisztelő, bár nehéz feladat, akkor reményeim szerint munkámat már egy a város érdekében engem támogató közgyűléssel sokkal könnyebben tudnám folytatni.”

Márki-Zay Péter bejegyzésére Botka László polgármester, Facebook-oldalán reagált:
 „A Fidesznek semmi sem szent, ha a hatalom megszerzéséről van szó. Kész saját közösségére is rátámadni, hogy ellenfeleit tönkretegye. Ez történik Hódmezővásárhelyen és ez megy Szegeden is. Tisztességes emberek ellen támadnak, és ezzel veszélybe sodorják otthonunk jövőjét. Márki-Zay Péter kollégám becsületes és kiváló munkával képviseli a hódmezővásárhelyieket, és ezt fogja tenni a jövőben is. Mellette állok és támogatom döntését!
Hajrá, Péter! Hajrá, Hódmezővásárhely!”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előrehozott választás Lázár János Márki-Zay Péter