Ziccer 2018. október 6. 19:12

Edzőmeccs a BL-ben! MOL-Pick Szeged–RK Celje 33–24

Négyből négynél tartanak Pastorék a Bajnokok Ligájában. Az első félidei álomból a szlovének gyorsan fölébredtek, olvasztották az előnyt, de csak a félidő közepéig.

MOL-Pick Szeged–RK Celje 33–24 (18–8)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldávok).
MOL-Pick Szeged: Šego – Sostaric 4, Maqueda 5, Blazevic, Källman 4, Gaber, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Balogh 3, Bodó 1, Bánhidi 5, Sigurmannsson 4/3, Cañellas 3, Kaspárek 2, Henigman, Zsitnyikov 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Celje: Ferlin – Gal Marguc, B. Vujovics 2, D. Nenadics, Beciri 2, Malus 5, Kodrin 2. Csere: Panjtar (kapus), Groselj, D. Razgor 3/2, Anic 3, Ovnicek 5/1, Jurecic 2. Vezetőedző: Tomaz Ocvirk.
Hétméteres: 3/3, illetve 4/3.
Kiállítás: 12, illetve 8 perc.

Nem túlzás egy kínai a hatodik percben? A MOL-Pick Szeged idei (Bajnokok Ligája) szezonjában nem. Ennek a csapatnak most annyi önbizalma van, hogy nincs az a megoldás, ami ne jönne be. Bodó adta föl Källmannak, aki szépen be is dobta. „Marin Šego, Marin” már az első félidő közepére ifistákat csinált a Celje lövőiből: senki nem mert neki kapura lőni, vég nélkül passzolgattak keresztbe a hazai fal előtt a szlovének, majd amikor már a passzív passzívjának a passzívját is elnézték nekik a bírók, akkor valahogy kapura lőttek. Minden gólért meg kellett szenvedniük. Ez a szenvedéstörténet jelentett nyolc találatot az első félidőben – ilyen kevés gólt nemzetközi tétmeccsen nem biztos, hogy kaptak valaha is a kékek. Akik a szünetre tízzel mentek, köszönhetően Cañellasnak, aki emberelőnyben az utolsó másodpercekben az üres kapuba pattintott.

Ám ne feledjük, Motorban – igen, a tippmixelők így mondják Zaporizzsját – legutóbb héttel ment a szünetben a csapat, de az Ukrajnában volt, nem Újszegeden, és a jelek szerint a Celje gyengébb csapat.

A második félidőt épp ezért alvással és kettős emberhátrányban kezdte a Szeged, az első gólt hetesből lőtte Sigurmannsson a hatodik percben. A bírók is könnyebb kézzel szórták ki a szegedi BL-újoncokat, Heningmant, például, mintha szorosabb lett volna a meccs, de a MOL-Pick ma mindent el és kibírt, könnyedén. Az is jellemző, hogy Pastor már akkor időt kért, amikor hét gólra csökkent az előny a tizenkettedik percben. De nem használt. Az előny még tovább csökkent, négy gólra – öt gólt lőttek zsinórban a szlovénok, majd Bánhidi újra betalált egy pattintott lövéssel. Ezután fogott először Alilovic is labdát, nagyon kellett már. Az aggódás körülbelül eddig tartott – azért ez milyen, négy góllal vezet a csapat, és aggódunk. Igen, idén eddig ez a módi. A végére visszaállították a különbséget, kilenccel, teljesen megérdemelten, ilyen arányban is megérdemelten nyert a MOL-Pick Szeged.

Juan Carlos Pastor: – Nagyon jó volt az első félidő, nagyon örülök annak, hogy már így tudunk teljesíteni a Bajnokok Ligájában is. Négyből négy meccset nyertünk, nyolc pontunk van. Most már a második félidei rengeteg hiba kijavítása a feladatunk.

Bánhidi Bence: – Bíztam abban, tudunk egy olyan magabiztos második félidőt, mint amilyen az első volt. A második félidőt negyven százalékon kezdtük, nem tudom, miért van ez. Nem szabad ennyire vezetnünk a szünetben a jelek szerint.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged