Hirdetés
Szegeden 2018. október 6. 18:27

Sikeres volt a Babazsúr Petőfitelepen

Képriport
Leendő óvodásokat, testvéreiket és szüleiket várták a petőfitelepi művelődési házba szombat délelőtt a második Babazsúrra. Az intézmény nagyterme meg is telt, sokan fogadtál el a meghívást a rendezvényre.

Hirdetés

Hosszú évek óta hagyomány, hogy minden tavasszal köszöntik a petőfitelepi újszülötteket és szüleiket a helyi művelődési házban. Tavaly pedig új kezdeményezésként ősszel Babazsúrra invitálták a családokat. A rendezvény egyik célja, hogy a körzet óvodái bemutatkozzanak a leendő óvodásoknak. Emellett számos program, játék, arcfestés és előadások is várták a résztvevőket szombat délelőtt.

A második Babazsúrra most is nagyon sok család látogatott el. Többek között Fleckenstein Árpád feleségével, Adriennel és két gyerekével az egy éves Alexszel és a 6 éves Reginával. Elmondta, a kisebb gyerekünknek keresnek óvodát és szeretnék számára legjobbat megtalálni. Kiemelte, fontos számukra az óvoda közössége, valamint a közelsége, mivel nem szeretnék a gyereket a város túlsó felébe vinni minden nap. Ezen a rendezvényen pedig meg tudjuk ismerni valamennyi intézményt. A programon mind a két gyerek nagyon jól érezte magát és öröm, hogy nagyon sokan eljöttek ma délelőtt – tette hozzá.

Szénási Róbert, a körzet önkormányzati képviselője elmondta nagyon fontos, hogy a körzet három önkormányzati és egy magán óvodáját jól megismerjék a szülők és ehhez nyújt segítséget ez a rendezvény.  Hozzátette több tucat családnak küldtek meghívót és nagyon sokan el is fogadták az invitálást.

A képviselő kiemelte, a tavalyi rendezvény idején egy pelenkázót alakítottak ki a művelődési házban, hogy ezzel is segítség a különféle programokon résztvevő kisgyermekes családokat. Idén pedig egy játszósarkot rendeztek be.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő szintén részt vett az eseményen. Elmondta, a közösség legkisebb egysége a család, ahol a legfontosabb dolog a gyerek. Ez a rendezvény pedig azért fontos, mert a szülők mindig a legjobbat akarják gyereküknek és ilyenkor fel tudják mérni a kínálatot. És Petőfitelepen van miből választani. A gyerekek pedig meg fogják hálálni, ha jól alakítjuk sorsukat – tette hozzá.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-telepi Művelődési Ház Szabó Sándor Szénási Róbert babazsúr Petőfitelep