Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. október 6. 15:57

Ingyenes tárlatvezetésekkel és palotasétákkal ünnepel a REÖK

Nem látta még Rippl-Rónai, Gulácsy Lajos vagy Czóbel Béla Szegeden kiállított festményeit? Most ingyen is megnézheti. A Nemzeti Kulturális Alap 25 éves évfordulóján, vasárnap reggeltől estig ingyenes programokkal várja a látogatókat a Reök-palota.

Hirdetés

Vasárnap 10-től 18 óráig bárki ingyen megismerkedhet egy szenvedélyes gyűjtő kincseivel a Reök-palotában.

Október 7-én az érdeklődők interaktív tárlatvezetéseken fedezhetik fel Rippl-Rónai, Mednyánszky, Gulácsy és számos ismert magyar festő ritkán látott alkotásait, valamint részt vehetnek a gyerekek és felnőttek is a népszerű palotasétákon.

A Nemzeti Kulturális Alap 25 éves születésnapja alkalmából október 7-én egész nap ingyenesen megtekinthető a Reök-palotában a Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből című kiállítás, ahol olyan kiváló művészek festményei, grafikái láthatók, mint Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Gulácsy Lajos, Nemes Lampérth József, Tihanyi Lajos vagy Czóbel Béla.

A palota termei közel 150 alkotásnak adnak helyet, ez a legnagyobb tárlat, amelyet eddig Mihályfi Ernő hatalmas magángyűjteményéből láthatott a közönség.

Nemcsak maga a kiállítás látogatása ingyenes, hanem az aznapi négy tárlatvezetés is.

Az érdeklődők bejárhatják a város szecessziós remekét, a Reök-palotát is: délelőtt fél 12-től a gyerekeket kalauzolja Csúri-Magosi Rita múzeumpedagógus az épületben, majd 13 óra 30 perctől a felnőttek indulnak palotasétára.

Az esemény különlegessége, hogy a látogatók olyan épületrészeket is megtekinthetnek, amelyek egy átlagos napon, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Megnézhetik például, hol közlekedtek a cselédek a Reök-család idejében, és az sem titok többé, milyen nagyszerű kilátás nyílik a függőhídról.

Programok

Október 7., vasárnap

  • 10:00–18:00: ingyenes belépés a REÖK-be
  • 10:30: tárlatvezetés
  • 11:30: gyerek palotaséta
  • 12:30: tárlatvezetés
  • 13:30: felnőtt palotaséta
  • 14:30: tárlatvezetés
  • 16:30: tárlatvezetés

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Mihályfi-gyűjtemény Reök palota
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés