Hirdetés
Szegeden 2018. október 6. 13:48

Két hétig nem kell suliba menni? Vállalom!

Képriport
Gyerekek és izguló anyukák álltak egyik lábukról a másikra a Szegedi Nemzeti Színház pincéjében, a próbateremben: a novemberben bemutatandó Szaffihoz kerestek gyermekszereplőket.

– Kicsikét motyogtam – ezzel a vallomással indított Farkas Lujza Emília, amikor Toronykőy Attila arra kérte a gyerekeket, mutatkozzanak be neki – a rendező ugyanis elsőre nem értette rendesen Lujza nevét. Szombat délelőtt öt anyuka gondolta úgy, elhozza lányát a Szegedi Nemzeti Színházba, hátha ő lesz Szaffi az idei évadban. De nemcsak Szaffit kerestek, hanem Jónást is. Erre a szerepre Sümegi Boldizsár vállalkozott és sokáig nem is volt ellenfele, mígnem édesapja haza nem ment a testvéréért, Botondért. Aki azonnal „meglátta a lényeget” a szerepben, lásd cikkünk címét, mégis egy kicsit az elején húzódozott attól, hogy csatlakozzon a többiekhez. A lányok közül a rendező végül Puskás Dorkát, Puskás Hannát és Hlobocsányi Lizát választotta ki a kis Szaffi szerepére.

Anya izgul. Kattintsanak fönti képünkre, nézzék meg galériánkat!

– Liza mindig is szeretett szerepelni, az oviban is bátran kiáll verset mondani. Többször is mondta már, táncos lesz, ha felnő. Az édesanyám mondta, hogy van ez a lehetőség, utána rákerestünk a neten, így jöttünk el. Nem voltak elvárásaink, kíváncsiak voltunk, milyen egy ilyen válogatás – mondta Liza édesanyja, Hlobocsányi Orsolya. Boldizsár édesanyja, Sümeginé Lehotai Edit azt mondta, korábban Boldizsár jelentkezett már a Valahol Európában című darabba is, de ott végül nem őt választották ki. – Nekünk Varga Mónika rendezőasszisztens szólt, hogy ha gondoljuk, jöjjünk el a mai válogatásra. Megkérdeztük Boldizsárt, akar-e jönni, ő mondott igent. Nem szoktunk semmit erőltetni, ha a fiúk nem akarnak valamit, akkor nem kell csinálniuk. Ezért jött Botond később, mert ő nem akarta, amikor először beszéltünk róla. De most úgy néz ki, meggondolja magát...

Valóban így lett, Botond végül bekapcsolódott, és testvérével együtt felváltva játszhatja a kis Jónást. A gyerekeket két rövid „jelenetben” nézte meg Toronykőy Attila, kezdésképpen futkározniuk kellett a próbateremben, ezután a lányoknak immár „szabályozottan”, egymás után oda kellett szaladniuk Varga Mónikához, és meg kellett ölelniük a rendezőasszisztenst. Majd jött az első komolyabb csónakos jelenet: Jónást kimentik, közben a kis Szaffit meg elsodorja az ár, utána pedig meg kellett ölelniük a lányoknak Boldizsár lábát. Majd volt egy mini tapsrendpróba is.

– Az árost szerettem a legjobban, nagyon izgalmas volt – adta első sztárinterjúját Puskás Hanna. Dorka azt mondta, ő is szerette ezt, de a futkározás és a meghajlás is jó volt.

A Szaffi bemutatója november 17-én, este hatkor lesz, majd november játsszák még

  • 18-án 11 és 14 órakor,
  • 20-án 10 és 14 órakor,
  • 21-én 10 és 14 órakor,
  • 29-én 10 és 14 órakor,
  • és 30-án 10 és 14 órakor.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szaffi Szegedi Nemzeti Színház szereplőválogatás