Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. október 4. 22:21 Forrás: MTI

Összefog az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért

Mindhárom párt támogatja az aláírásgyűjtést, amit Hadházy Ákos indított. Csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Magyarország korrupciós helyzetével indokolták az összefogást.

Hirdetés

A XVIII. kerületi, lőrinci sportcsarnok előtt Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, a kerület országgyűlési képviselője újságíróknak azt mondta:

azért kell csatlakoznia Magyarországnak az Európai Ügyészséghez, mert jelenleg az uniós források nem jutnak el az emberekhez, a pénzt "Orbánék ellopják".

A politikus a sportcsarnok felújításának ügyét hozta példaként, mert szerinte a beruházás jelentősen megdrágult az eredeti tervekhez képest. 

Kérdésre válaszolva közölte: az MSZP és a Párbeszéd nemcsak a kerületben, hanem országos szinten is csatlakozott a kezdeményezéshez, aminek során egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP-társelnök, az aláírásgyűjtés elindítója azt hangsúlyozta:

az emberek ezzel a kezdeményezéssel nemet tudnak mondani a korrupcióra és igent az Európai Unióra.

Kérdésre válaszolva arról számolt be, hogy hétfőig már mintegy 16 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük. Külön kiemelte a Momentum segítségét, de azt is jelezte, hogy van olyan parlamenti párt, ami hivatalosan, országosan nem támogatja a gyűjtést, de helyi szervezetei aktívan részt vesznek benne.

Azt, hogy a sajtótájékoztató helyszínén az LMP is megjelent egy aláírásgyűjtő standdal, Hadházy Ákos kérdésre válaszolva úgy kommentálta: tudomása szerint az LMP országos elnöksége is az aláírásgyűjtés támogatása mellett van.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a kezdeményezés támogatását azzal indokolta: ha Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, akkor az "Orbán-rezsim" szétlophatja az országot.

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja pedig azt hangoztatta: ma a kormány a független intézményrendszer lebontásával és párkatonák kulcspozícióba ültetésével megnyitja az utat a korrupció előtt, ez ellen pedig minden valódi ellenzéki pártnak kötelessége tenni.

Múlt szerdán Hádházy Ákos Szegeden járt, akkor Botka László polgármester is aláírta a kezdeményezést, a helyi MSZP pedig már a múlt héten elkezdte az aláírásgyűjtést, erről itt írtunk bővebben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aláírásgyűjtés Európai Ügyészség Hadházy Ákos Momentum MSZP Párbeszéd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés