Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. október 4. 13:53 Forrás: mti

Hosszú egy lépésre 400. érmétől

Szinte biztos, hogy a csütörtök esti program során 400. egyéni érmét is begyűjti a világkupában Hosszú Katinka, mivel a Duna Arénában zajló budapesti verseny délelőtti előfutamaiból két számban is a legjobb idővel jutott a döntőbe. A fantasztikus eredmény eléréséhez egyetlen dobogós helyezésre van szüksége a hazai publikum kedvencének.

Hirdetés

A Duna Arénába már a délelőtti előfutamokra több száz néző látogatott ki, maratoni hosszúságú program várt rájuk, annak köszönhetően, hogy 40 ország 500 versenyzője nevezett, s hatalmas létszámmal képviselték magukat a hazai sportolók.

Hosszú Katinka először 100 méter vegyesen indult, a magyar közönség pedig továbbra is érezhetően rajong a háromszoros olimpiai bajnokért. A 29 éves úszósztár kiváló, 57.91 másodperces idővel, saját világcsúcsától (56.51) kevesebb mint másfél másodperccel elmaradva, a második amerikai Kathleen Bakerre több mint egy másodpercet verve ment tovább. A férfiaknál Dudás Dániel és Földházi Dávid lesz ott ennek a számnak a fináléjában.

A "legmagyarosabb" finálé női 200 méter pillangón jött össze, ugyanis a toronymagasan első Hosszú Katinka mellett Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is továbblépett. Férfi 100 pillangón Cseh László harcolta ki a döntős szereplést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: érem Hosszú Katinka úszás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés