Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. október 3. 11:34 Forrás: MTI

Első fokon tíz év a Szatymazi utcai gyilkosnak

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt a szerb–magyar kettős állampolgárságú férfit, aki újév napján megölte szintén vajdasági barátnőjét.

Hirdetés

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves vádlottat. A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre, hogy itt töltsék a szilvesztert. A sértett rokonának lakásában szálltak meg a Szatymazi utcában. A férfi és barátnője december 31-én egy szórakozóhelyre ment, a vádlott az este folyamatosan alkoholt fogyasztott, berúgott. Miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte a vádlottal, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, majd aludni tértek.

A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, majd fojtogatni kezdte az ágyban fekvő lányt, barátnője fejét többször a falba verte, arcát ököllel ütlegelte. A sértett a bántalmazás miatt rövid időn belül meghalt. Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de nem sikerült neki, így szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen az ügyész tizenkét év börtönbüntetést indítványozott. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és bocsánatot kért az áldozat családjától. A vádlott és védője az ítélet enyhítése érdekében fellebbezett.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság gyilkosság halál ítélet per Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés