Hirdetés
Szegeden 2018. október 3. 09:42

Pluszpénz a Belvárosi híd felújítására

Harmincöt millió forinttal toldja meg az önkormányzat a Belvárosi híd átfogó rekonstrukciójára fordítható összeget. Erről a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság döntött.

Hirdetés

Az idei költségvetésben 250 millió forintot különítettek el a Belvárosi híd rekonstrukciójára, ám a teljes felújítás előtti tervezés folyamán olyan közmű kiváltások váltak szükségessé, melyek növelik a kiadásokat. Mivel a rekonstrukciót megelőző javításokra 43 millió forintot, a közmű kiváltások tervezésére pedig valamivel több mint 3 millió 500 ezer forintot költöttek, a jelenleg rendelkezésre álló mintegy 202 millió forint kevés lesz a rekonstrukciós munkálatok finanszírozására.

A beruházás megvalósításához körülbelül 235 millió forint kell, ezért volt szükség újabb 35 millió forint pluszpénzre. Az összeget a híd jobb parti támfalának megerősítésre fordítják. Mint ismert, a Belvárosi híd lábánál komoly felújítási munkálatok indulnak meg jövő tavasszal, amikor a Stefánia mellett a Móra park is új külsőt kap, így a híd szegedi oldalánál lévő támfal rekonstrukciója is aktuálissá vált.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi híd Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság