Hirdetés
Szegeden 2018. október 3. 08:50

Kétszer is megünneplik az állatok világnapját a vadasparkban

Holnap az állatokat ünnepeljük. Október 4-e minden évben kiemelt jelentőségű nap a szegedi vadaspark életében is. Az állatok világnapját az idén kétszer – csütörtökön és vasárnap – is megünneplik.

Hirdetés

Az állatkert az idén is a látogatóink bevonásával ünnepli meg az eseményt. Hogy a családok se maradjanak le az egyik legfontosabb állatkerti ünnepről, őket október 7-én, vasárnap várják. Mindkét nap a felelős állattartásra kívánják helyezni a hangsúlyt a játékos feladatokon keresztül.

Csütörtökön 9 és 14 óra között játékos feladatokon vehetnek részt az iskolás és óvodás gyerekek. A látogatás során a felállított állomásokon a gyerekek betekintést nyernek a felelős állattartás kritériumaiba, a Néma erdő kampány segítségével pedig a Magyarországon is élő madarak sokszínűségébe.

A vendégek egy kiállítás megtekintésével megismerkedhetnek  a Washingtoni egyezménnyel, az illegális állatkereskedelem problémájával, széleskörű információt kapnak a természet megóvása érdekében tett erőfeszítésekről és az ember felelősségéről is.

Október 07-én, vasárnap 10-16 óra között egyrészt a családoknak szerveznek játékos programokat, másrészt 13 órától várják az örökbefogadó szülőket az állatkert Természetvédelmi Oktatóközpontjában.

Az immár hagyományosnak mondható szülői értekezlet kezdődik itt, ahol a vadaspark ügyvezető igazgatója, Veprik Róbert köszönti az örökbefogadókat, illetve beszél a vadaspak terveiről. Ezután szakmai vezetéssel járhatják be a vadasparkot azok, akik egy éven keresztül nevelőszülőként gondoskodtak az itt élő állatokról.

Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állatok Szegedi Vadaspark ünnep