Kék hírek 2018. október 2. 17:17

Öt évre ítéltek egy román kábítószercsempészt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy román férfit, aki szintetikus kannabinoidot próbált Magyarországra csempészni Nagylaknál 2016-ban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében, új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a férfit.

Az ítélőtábla a vádlottat a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott 2016. július 6-án este érkezett autójával a nagylaki határátkelőhelyre. A férfi járművét szúrópróbaszerűen, drogkereső kutyával is átvizsgálták, amely jelzett az autó hátsó ülésén lévő válltáskánál és a csomagtartóban lévő laptoptáskánál.

A csomagokban szintetikus kannabinoidot és új pszichoaktív anyagnak minősülő szert találtak. A kábítószer hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese volt, a új pszichoaktív szer hatóanyag-tartalma csekély mennyiségűnek minősült. A vér és vizeletvizsgálat kimutatta, hogy a férfi kábítószer-fogyasztásután érkezett meg a határállomásra.

Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék nyolc év szabadságvesztést kiszabó döntését, miután - tekintettel a jogszabályi változásra - a vádlott egyik cselekményét különösen jelentős helyett csak jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklásnak minősítette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ítélet kábítószer kábítószercsempész Szegedi Ítélőtábla