Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Parkolóügy: nem jogerősen elítélték a vádlottakat – Botka: Koncepciós eljárás áldozatai a munkatársaim
Túl a városon 2018. október 2. 10:53

Parkolóügy: nem jogerősen elítélték a vádlottakat – Botka: Koncepciós eljárás áldozatai a munkatársaim

A Gyulai Járásbíróság első fokon egy évre fölfüggesztve börtönbüntetést szabott ki.

Hirdetés

Mózes Ervin címzetes főjegyzőt felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt nyolc hónap börtönbüntetésre egy évre felfüggesztve, Solymos László alpolgármestert hat hónap börtönbüntetésre ítélték, ugyancsak egy évre felfüggesztve, Kalmár Gábor tíz hónap börtönt kapott szintén egy évre felfüggesztve. Az első fokú ítélet nem jogerős.

Az üggyel kapcsolatban Mózes Ervin címzetes főjegyző és Botka László polgármester is közleményt adott ki, azokat szó szerint idézzük.

Mózes Ervin közleménye

Elfogadhatatlannak tartjuk a mai ítéletet és fellebbezünk a döntés ellen. Egy koncepciós perben, nyilvánvalóan politikai nyomásra hozták meg a mai döntést, ami ellen a leghatározottabban tiltakozunk. Nem történt semmi törvénytelenség. A vádat képviselő ügyészség saját maga is igényelt és kapott ingyenes parkolóbérletet. Ahogy ingyenes parkolóbérletet kapott a bíróság és a rendőrség is. A bérleteket rajtuk kívül önkormányzati képviselők, parlamenti képviselők, díszpolgárok és hivatalnokok kapták, akik a városházán dolgoznak, vagy szoros munkakapcsolatban álltak Szegeddel. Olyanért akarnak elítélni minket, amely minden magyar nagyvárosban bevett és törvényes gyakorlat. Olyan gyakorlat, amelynek kizárólagos célja az önkormányzat minél hatékonyabb működése. Döbbenetes, hogy emiatt 2018-ban elítélhetik az embert, bízunk benne, hogy másodfokon tisztességes döntés születik.

dr. Mózes Ervin
címzetes főjegyző

Botka László közleménye

Egy koncepciós eljárás áldozatai lettek munkatársaim, a Fidesz már a bíróságokra is rátette a kezét. Így fordulhatott elő, hogy kollégáimat törvénytelen módon, első fokon elítélték. Az ítélet célja, hogy bemocskolják Szegedet és a szegedi városvezetést. Kollégáim az önkormányzat törvényes és eredményes működését biztosították, és most ezért ítélik el őket. A Fidesz évek óta el akarja venni Szegedet a szegediektől, de ezt meg fogjuk akadályozni! Bízom benne, hogy másodfokon helyreáll az igazság, és nem ítélik el jogtalanul, egy mocskos politikai játszma részeként az önkormányzat becsületes dolgozóit.

dr. Botka László
polgármester

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Gyula ítélet Mózes Ervin per Solymos László Gyulai Járásbíróság Kalmár Gábor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés