Hirdetés
Szegeden 2018. október 2. 09:05

Nem tud mit kezdeni a lehullott lombbal? Szóljon a hulladékgazdálkodásnak!

Október 22-étől november 30-áig ingyenes elszállítják az összesöpört bezsákolt faleveleket.

Hirdetés

Lelkiismeretesen fölgereblyézzük a lehullott falevelet, de aztán mit csináljunk vele? Elégetni nem „túl bölcs dolog”. Lehet komposztálni, de erre nem mindenkinek van lehetősége, társasházaknak végképp nincs erre módjuk. A hulladékgazdálkodás viszont tud segíteni. A magánházas, illetve a társasházas ingatlanok előtti közterületen összesöpört, összegereblyézett lomb zöldhulladékot október 22-e és november 30-a között térítésmentesen elszállítja.

Annyi a teendő, hogy két, maximum 110 literes, lehetőleg átlátszó zsákban kell kitenni a zöldhulladékot azokon a napokon a kuka mellé, amikor egyébként elviszik a szemetet. Ha esetleg ottmaradt a leveles szemetes zsák, annak az az oka, hogy aznap kapacitáshiány miatt nem tudták elszállítani. Ebben az esetben a jövő héten biztosan elszállítják a zsákokat. Ha a zsák szétszakad, akkor a lakástulajdonosnak, a közös képviselőnek kell gondoskodnia arról, hogy újra össze legyen söpörve, be legyen zsákolva a levél

Viszont potyázni nem lehet. Ha ugyanis olyan ingatlan elé van lerakva zöldhulladékos zsák, ahol nincs olyan növényzet, amelyről az a falevél származhat, akkor azokat a zsákokat nem viszik el, csak akkor, ha kifizetik a szállítást. Ugyanez a helyzet, ha mást is a levelek közé rejtünk: ha észreveszik, hogy más is van a zsákban, azokat is otthagyják, és legközelebb viszik csak el fizetés után.

További információ a lombhulladék gyűjtéséről az alábbi telefonszámon kérhető: 62/777-161.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ősz falevél zöldhulladék Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.