Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 30. 13:13

Ismét a Mars téren standoltak a civilek

Képriport
Vasárnap délelőtt a piacozók közelről is megismerkedhettek húsz szegedi civil szervezettel. Az ötödik alkalommal megrendezett Civil Piac sok érdekességgel szolgált kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hirdetés

A rendezvényt szervező Talentum Alapítvány mellett tizenkilenc szervezet, intézmény és sportegyesület csalogatta standjaihoz a Mars téri piac látogatóit. Lehetett röplabdázni, zumbázni, kifestőkön gyakorolni a kézügyességet, kipróbálni a kerekes székes közlekedést, de a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautójának belsejébe is benézhettek az érdeklődők.

Nézzen szét a Mars téren, kattintson fönti képünkre, galéria nyílik!

Mint azt Gyenes Krisztina főszervező elmondta, az idén a sport és az egészséges életmód gondolata köré szervezték a Civil Piacot. Nem hiányzott azonban a zene és a tánc sem, hiszen tánccsoportok léptek fel, a nézők elképesztő kötélugró gyakorlatot láthattak, majd együtt járhatták a zumbát Bettyvel. A legkisebbeket az Aranygyapjú Társulat meseelőadása szórakoztatta.

A civileknek ez az egyik legfontosabb bemutatkozási lehetőség, ugyanakkor sok szervezet rendszeresen kitelepül a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujába is. A vasárnapi rendezvény is bebizonyította, hogy Szegeden nemcsak sok a civil szervezet, de tevékenységükről rendszeresen tájékoztatják a város lakóit, és arra biztatnak mindenkit, hogy aktívan vegyenek részt a programjaikon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: civil szervezet Mars tér Mars téri piac Civil Piac Talentum Alapítvány Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány