Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 29. 16:41

Csocsózó olimpikonok és kutyabemutató a Partfürdőn

Képriport
A Nyárzáró Családi Pikniken neves szegedi sportolók és országosan ismert zenészek gondoskodtak a felhőtlen szórakozásról.

A nyár és az ősz is megmutatta magát egy kicsit a Nyárzáró Családi Pikniken. Szikrázó napsütés, ám kissé csípős hideg és erős szél fogadta ugyanis a rendezvényre érkezőket. A Partfürdőn kavargó porfelhők ellenére mégis sokan voltak kíváncsiak a helyszínen zajló eseményekre. Családi programok, ügyességi játékok, kézműves játszóház, olimpikonok, világbajnokok közönségtalálkozója, szegedi sportegyesületek játékos kihívásai, kutyasport bemutató, és megannyi színes program várta a családokat.

A rendezvény társrendezői a Sportkoalíció, valamint a Családok éve programsorozat voltak. Ez utóbbi országos road show-kon népszerűsíti a család intézményének fontosságát. A rendezvény fővédnöke, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a család a legkisebb köznevelési intézmény, ahol a gyermekek szüleiktől empátiát és toleranciát tanulhatnak.

Kakas Béla az otthonteremtés fontossága mellett azt is kiemelte, hogy a felelősségvállalást is itt tanulják meg leghatékonyabban a gyerekek. A komolyságnak azonban ezen a napon kevesebb szerep jutott, hiszen a rendezvény célja a kikapcsolódás, a családok közös szórakozása volt. Ebben például olyan élsportolók segítettek, mint a paralimpikon Biacsi Ilona és Bernadett, akik önfeledten csocsóztak a helyszínen, aztán pedig szívesen elbeszélgettek mindazokkal, akik kíváncsiak voltak arra, milyen egy élsportoló élete.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: partfürdő