Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 28. 18:00

Így szép igazán az ősz! Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés

Az, hogy beköszöntött az ősz, nagyon enyhe kifejezés. Páros lábbal rúgta be az ajtót. Ahogy azonban a hőmérséklet csökkent, úgy tűnik úgy nőtt a programok száma a városban: szeptember utolsó és október első napjaiban számtalan remek lehetőség van a kikapcsolódásra, feltöltődésre, művelődésre, szórakozásra. A hétvégén Tápai Búcsú, kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál, beindultak a kőszínházi előadások több helyen is. Ilyen dömpingben jobb, ha tudjuk, hogy hol, mi és mikor lesz, szóval ezen a héten is megmondjuk, hogy szerkesztőségünk szerint milyen programokkal érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

09.28., Péntek

Mozi

Könyvesbolt a tengerparton, Apróláb, Volt egyszer egy téka, Napszállta, Johnny English újra lecsap, Paraziták a paradicsomban, Csuklyások, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Blues Bell koncert a Millkában – Ingyenes koncertet ad a város egyik legismertebb blues-zenekara a Millenniumi Kávéházban.

PINA // Krumpliczukor – Minden idők legszerethetőbb nevű zenekara a Grand Caféban! A nemrég megjelent Panelprogram EP bemutatókoncertje, vendég a szegedi Krumpliczukor zenekar, amiben a dobos az énekes, de nemcsak emiatt érdekesek!

Jazz Times Koncert – Húros jazz, vagyis „egyedi stílusú francia django jazz” a Hági Udvaron, ingyenes.

Péntek esti JAZZ a Kapcában – A Zeninjam játszik a város egyik legdivatosabb gasztroburgeres helyén.

Jam Session – „Szeptemberi jam, tudjátok már, hogy megy ez, ti hozzátok a hangszeres tudást és a zenekari tapasztalatot, mi adjuk a backline-t, a lelkes közönség meg gondoskodik a tapsról. Belépő nincs, szeretet van. Várunk.” Természetesen mindez a Jazz Kocsmában.

Tank/Rider – Régebbi és újabb Tankcsapda-dalok a Rock Klubban, szombat este. Ingyenes.

Király Viktor koncert a JATE Klubban – Ebben a címben minden benne van. A híres énekes talán most lép fel először a híres egyetemi klubban.

Billy Prim és Héjja János estje – Újra ingyenes jazz-est a Kedves Presszóban.

Pénteki Lazulás – Nacsa Norbi játszik tánczenéket a Hungiban, ezúttal a nagyteremben.

Csajok a Csúcson – A Retróban mostanában kísérleti jelleggel zajlanak a péntekek: eddig a pubban szóltak a házibulizenék, most viszont már másodjára a nagyteremben lesz ez MolnárBé vezetésével, míg a pubban DJ Novák játszik rnb-t. Hogy a csajok melyik teremben érnek hamarabb a csúcsra, azt most még lehetetlen lenne megmondani. Viszont a férfiak fél 12-től éjfélig, a nők éjféltől fél 1-ig mehetnek be ingyen.

Y Generation Party – Új partysorozat indul a városban, Király Viktor koncertje után a Jate Klubban lesz az első Y Generation buli, ahol Bricklake és DJ Seladi fognak zenélni. Előbbiről azt írja a Facebook-esemény, hogy Magyarország egyik legnevezesebb DJ-je, de azért ilyeneknek ne üljön fel, a kedves olvasó!

SáRa Party 2018 – Középiskolás buli a Sing-Singben, a zenéket JoerJunior, Gabriel B és az egy egyszerre két helyen is létezni tudó MolnárBé fogja játszani.

RIVER Hoedown - Western party – Újra countrybuli Szegeden. Amerikai életérzés, lesz Ms. Cowgirl és Mr. Cowboy választás is.

Pixel KaraOKÉ? – Szokásos karaoke-buli a Pixelben. Ja, nem is szokásos, mert ez az első születésnap!

Péntek esti Disko – A buli, ami mindössze annyit közöl magáról, hogyaszongya: "Disko, Drinks and fun". Mindez a Gin Tonicban. Ellenállhatatlan.

Más program

Kutatók Éjszakája a Szegedi Tudományegyetemen – Az SZTE Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén. Részletek a linken.

09.29., Szombat

Mozi

Apróláb, Könyvesbolt a tengerparton, Volt egyszer egy téka, Napszállta, Johnny English újra lecsap, Paraziták a paradicsomban, Csuklyások, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Mamma Mia! sose hagyjuk abba, Meg - Az őscápa, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Csiga duó Szegeden – „Családi nap a Lechner téren. Szüreti mulatság című műsorunkkal várjuk a gyerekeket.” – írja az együttes a Facebookon.

Republic koncert@Szeged – A tápai búcsú húzóprogramja a népszerű Republic együttes koncertje, szombat este 19 órától Tápén.

Buli a Party Dance zenekarral – Egy szuper pop/jazz-estét ígér a zenekar a Kedves Presszaóba.

Synema koncert a Millkában – "A „synth” és „cinema” szavakból, electronic-downtempo fúziós zenéból, valamint gyulai és környékbeli jóbarátokból 2014-ben jött létre a Synema", írja az esemény a zenekarról, akiknek egy éve jelent meg első lemezük, és most a Millenniumi Kávéházban adnak koncertet.

Szabó Balázs Bandája - Szeged / Nyárzáró Családi Piknik – Sokat nem tudni erről, de azt igen, hogy „Visszatérünk Szegedre, hogy igazi búcsút vegyünk a nyártól! ;) Az eseményre a belépés díjtalan!”

333 Project – Atmoszférikus jazz a Nyugi Kertben.

Wednesday Project / after: HumpPank – „A Wednesday Project Szerda Árpi, vajdasági multiinstrumentalista örömzenéből épített szellemkastélya. Ha érdekel hogyan fűzhető egybe a 90-es évek technoinak sodrása és Muddy Waters elementáris erejű blues-ainak szelleme megfűszerezve torzított orgonával, kavallal és némi porszívóval való szájharmonikázással, akkor ne hagyd ki a lehetőséget! A Nagy Fishing Tehetségkutató nyertese első ízben a Grand Cafe színpadán! A koncert utáni háttérzajokról a HumpPank páros magasabbik tagja gondoskodik” – írja az esemény, amit mi magunk sem mondhattunk volna szebben. Tessék ott lenni!

DANCE & DECAY – Egy kis szünet után újra a Rock Klubban, a házigazdák mellett ezúttal két belrádi DJ-vel, egy industrial-dark electro-szettel és egy oldscool goth válogatással. Zenei csemege, vagy mi.

Szombat esti Retro láz – Van abban valami vicces, hogy a Jatéban "Retro láz" lesz, de ahelyett, hogy ezen humorizálnánk, nézzük a tényeket: fellép az Animal Cannibals, a belépő 1500 forint.

Emeleti Házibuli – Dj Afus lesz a házigazda a Hungiban szombat este, a buli a kisteremben lesz, a Dózsa utca felől lehet bemenni.

Hangyák a Gatyában – Ezen a hétvégén vérciki, ezredforduló körüli tinifilmekről nevezték el a bulikat a Retróban, szombaton a nagyteremben WellDan, a pubban pedig Boki játszik azt, amire úgy gondolja, menni fog a tánc. Férfiak fél 12-től éjfélig, nők éjféltől fél 1-ig mehetnek be ingyen.

Back to 2000 Party w/ Erős vs Spigiboy – Igen, ez pontosan az, aminek látszik. A kétezres évek elejének még a Náksi&Brunner házaspárnál is sokkal-sokkal cikibb lemezlovasduója újra Szegeden borzolja a kedélyeket. De hát ez poén, nem? Nem. Vagyis, de! Döntse el mindenki maga, de aztán senki ne mondja, hogy mi nem szóltunk előre!

Más program

Tápai Búcsú 2018. – Egy rakás program tápén a hétvégén, a csúcspont minden bizonnyal a szombati Republic-koncert lesz. Részletek a linken.

Tóték – A Szegedi Nemzeti Színház idei évadának első bemutatója, Örkény klasszikus darabja, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária főszereplésével, Bezerédi Zoltán rendezésében, a Kisszínházban.

Kávéházi séta – „Másfél órás sétánk a Somogyi-könyvtár elől indul, az első Hungáriától a régi Hungáriáig tart és a végén belülről is megtekintjük a valamikori Kass Szálló ma kávéházként üzemelő részét” – írják.

Awhereness - Annie Ling kiállításának lezárása – „Turay Balázs fotográfus közreműködésével jutott el - alkotójával együtt - a romániai és moldovai emberkereskedelem áldozatairól készült sorozat a Grand Caféba idén augusztusban. Most ő zárja le a kiállítást egy rendhagyó tárlatvezetéssel, amelyből fontos részleteket tudhatunk meg a képek készítésének szakmai és emberi hátteréről.” További részletek a Facebook-eseményen.

IX. Dorozsmai Tökfesztivál – „Szombaton reggeltől hallé főzőverseny, a nap folyamán helyi népzenei művészek előadásai. Versenyek: Tökös ételek versenye, "Tökös legény" választás (tréfás ügyességi vetélkedő), Sör-virsli evő verseny, tökök versenyeztetés több kategóriában.”

Olvasás éjszakája Szegeden – Irodalmi, könyves, olvasós programok délutántól estig a Fókusz Könyváruházban.

Utolsó Kispiac – Az utolsó piacos alkalom a Mátyás téren, a Kapcában.

Gyerek Palotaséta – A szervezők azt ígérik, hogy izgalmas, játékos módon mutatják be a Reök-palotát a gyerekeknek, akik bejárhatják az épület olyan részeit is, amik ha hétköznapokon nincsenek nyitva.

Felnőtt Palotaséta – A Reök-palota rejtélyei a gyerekek után a felnőtteknek is.

Szezonnyitó Salsa & Sensual Party – Latin hangulatok az IH Rendezvényközpontban. Több terem, több tánc, egy rakás lehetőség. Részletek a linken.

Argentin Tango Nap + Milonga – Aki akarja, ennek és az előző programnak köszönhetően egész szombaton járhatja a latin táncokat az IH-ban.

Zenés Szeged séta – „Hódi Nóra idegenvezető kalauzolásával felfedezzük azokat a helyeket, ahol megemlékezhetünk Szeged zenei életéről, alakjairól és néhány legendájáról.”

III. Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny – A korábban már zsűrizett pálinkák értékelése, a verseny eredményhirdetése, programok, és fellép a Grumpy Cats egyttes is. Részletek linkeken.

09.30., Vasárnap

Mozi

Apróláb, Könyvesbolt a tengerparton, Volt egyszer egy téka, Napszállta, Caravaggio: vérről és lélekről (A művészet templomai), Paraziták a paradicsomban, Csuklyások, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Mamma Mia! sose hagyjuk abba, Meg - Az őscápa, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

V.Jubileumi Jótékonysági Gálakoncert a Szent Gellért Fesztiválon – A Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházban.

Más program

Civil Piac 2018 – Húsz civil egyesület mutatkozik be a Mars téren. Családi programok is lesznek.

Hurka Gyurka – Hentesmese, zenés bábjáték a Kövér Béla Bábszínházban, Benedek Elek műve alapján.

Trojka - Csiky Gergely Színház: O. márkiné – Heinrich von Kleist művét színpadra alkalmazta: Szász Hanna és Soós Attila. A Régi Zsinagógában. Részletek a linken.

10.01., Hétfő

Mozi

Könyvesbolt a tengerparton, Apróláb, Volt egyszer egy téka, Napszállta, Johnny English újra lecsap, Paraziták a paradicsomban, Csuklyások, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Nosztalgia Hétfők a Hági Udvarban - Igaz János dalos estje – A táncos lábúakat várják erre az estére a Hágiban. A belépés ingyenes.

Cimbaliband – „Cimbaliband a Zene Világnapján Szegeden! Az Őszi Kulturális Fesztivál Nyitókoncertje!”

Sárik Péter Trió x Beethoven – A trió „új lemezén Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára. A koncert repertoárjában a mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit adják elő. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival.”

Filharmónia Orgonabérlet - Szamosi Szabolcs és Pál István – Népzene Erdélyből, Vivaldi, Gyimestől Bachig a szegedi dómban.

Más program

Tűzshow – A Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat rövid bemutatója az Őszi Kulturális Fesztivál programjaként a Dugonics téren, hétfőn este.

Szilasi László: Luther kutyái – Könyvbemutató beszélgetés a szerző legújabb regényéről az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban.

Film-Csillag-Klub – A Somogyi-könyvtűr Csillag téri fiókkönyvtárának filmes beszélgetős délutáni programja.

10.02, Kedd

Mozi

A monostor gyermekei, Napszállta, Apróláb, Volt egyszer egy téka, Csuklyások, Ruben Brandt, a gyűjtő, Paraziták a paradicsomban, Johnny English újra lecsap, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Dreyer // von Trier filmklub: A harag napja (Vredens dag, 1943) – A Grand Caféban. Részletek az eseményben.

Buli / Koncert

Tóth Péter Szerzői Est – Tóth Péter Erkel-díjas, Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja. Műveit játssza a Korzó Zeneházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. A belépés ingyenes.

TESIS BULI – A bulisorozat, aminek a Facebook-esményyébe bőven elég már csak annyit írni, hogy #tesisbuli, és így is tuti tele lesz a tánctér a Retróban. Így megy ez kérem, ha egy üzlet beindul, ez pedig már elég régen beindult.

Welcome in SZTE RaggaetonR'n'B – Minden második kedden buli elsősorban, de nem csak külföldi hallgatóknak, seggrázós zenékkel.

Más program

Ruben Brandt, a gyűjtő - közönségtalálkozóval premier előtt! – A vadonatúj magyar animációs thriller látható a Belvársi Moziban, majd beszélgetés a készítőkkel.

A megtorlás napja – Színházi nevelési előadás Elliot Rodger Kifordult világom című önéletrajza alapján, a Füge Produkció és a IV. TITÁNium Színházi Projekt produkciója.

Tall tales nagyooootmondó verseny – „Gyere, és legyél pár percre Münchausen báró.” – írják az eseménynél, és komolyan gondolják! Mindez az Agórában. Ugyanitt, ugyanekkor rögtönzés verseny. Részletek a linken.

Találkozás Csikász Lajos íróval – Szerzői képzelet vagy hitelesség? Hogyan születik a történelmi regény?

Kárpáti Péter – Én, a féreg – Kafka kabaré. Szegedi Egyetemi Színház előadása a Szegedi Pinceszínházban.

10.03., Szerda 

Mozi

Könyvesbolt a tengerparton, Apróláb, Volt egyszer egy téka, Napszállta, Csuklyáso, Paraziták a paradicsomban, Napszállta, Johnny English újra lecsap, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

A kém aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Egy kis szívesség, Fák jú Tanár úr! 3, Horror Park, Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció, Keresés, Peppermint - A bosszú angyala, Predator - A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Bajkó & Sőregi Anna: Lemezbemutató koncert – A koncert után az est táncházzal folytatódik az IH-ban.

Meszecsinka duó – Bensőséges koncertre készül Oláh Annamari és Biljarszki Emil a Millenniumi Kávéházban, ahol a készülő negyedik lemezükről is játszanak majd új dalokat.

Közgazdász buli – GTK-s este a Jatéban, a lemezlovas Lennard lesz.

Dubszerda Season Open w/ JOD4 & PETER – Hétköznapi elektronika a Törpében a város legpéterebb dj-je és Jod4 közreműködésével.

Más program

II. Magyar Könyvkiadók Napja – „Irodalom és filozófia a digitális korban címmel második alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen a Magyar Könyvkiadók Napját.” A kétnapos eseménynek október 3-án és 4-én a szegedi bölcsészkar főépülete ad otthont, de lesz program a Grand Caféban is. Részletek a linken.

Légből kapott fotgráfiák megnyitó – Egy matematika-fizika szakos tanár és villamosmérnök, Dobóczky Zsolt fotókiállításának megnyitója a Millenniumi Kávéházban.

Színvak – Dráma játszóház felnőtteknek a Képzerdőben.

Zeneközelben – Az idén 80. születésnapját ünneplő legendás műsorvezető lesz a vendége az Országos Könyvtári Napok szegedi rendezvénysorozatának.

Novotel Szeged közösségi futás #novorun – Délutáni futás, kezdő és haladó csoportokban a szálloda dolgozóinak szervezésében.

10.04., Csütörtök

Mozi

Buli / Koncert

Jazz Times-koncert – Django jazz a Kedves Presszóban.

Remember the '90 & '00 – Nosztalgiabuli remixmentes, eredeti dalokkal a Numer One-ban.

UVCT Suncity – Ezen a csütörtökön Jummodaddy és Wonda igyekszik leszakítani a háztatőt, ami különösen embertpróbáló feladat a Jatéban, segít nekik még Hagus, és ha sikerrel nem is járnak, de hogy nagy csapatás lesz ezen az estén, az egészen biztos.

Kis FÖCIS BULI – Olyan, mint a Biol Buli, csak ez föcis. DJ Krizs és DJ Emix rakják a zenéket, szoktak olyanokat is, amiket máshol és máskor nem nagyon lehet hallani, és ilyenkor sokkal barátibbak az árak a pultban is. Mi kell még?

Synthetic Menthol Pop – „Üdv, az underground zeneverzum, elektronikus világában! Újabb színfolt, a szegedi éjszakákban! Finom, absztrakt, kemény! Legyél részese, az SMP érzésnek... Egy éjszaka, ahol a sötétség, táncol a fénnyel! Változatos elektronikus zenék, múlt, jelen és jövőből!” – írják a szervezők, és hát kik vagyunk mi, hogy ne higgyünk nekik. Hiszünk.

Más program

Sötétség a Napfény Városában – Beszélgetés Veres Attilával – A kortárs magyar horrorirodalom képviselője a Grand Caféban, beszélgetés Odakint sötétebb című regényéről, Éjféli iskolák című novelláskötetéről, a horrorról, weirdről, írásról, olvasásról.

Csunderlik Péter–Pető Péter: Top 10-es történelmi slágerlisták – A Page Not Found történelmi stúdióblog szerzőinek könyvét mutatják be Millenniumi Kávéházban, részletek a linken.

Dörnyei Gábor - 30 év dobolás – A szülővárosunkból elszármazott Dörnyei Gábor ma az amerikai Detroit Institute of Music Education dob tananyagát jegyzi. Október 4.-én dobkurzust tart a SzegeDrums szervezésében az IH-ban.

Írásról, lélekről, életről – Találkozás Szurovecz Kittivel írónővel, akinek első könyve, a Gyémántfiú elnyerte a Libri Aranykönyv díját. Legújabb regénye Kisemmizett angyal címmel a napokban jelenik meg.

Malko Teatro: Balkáni szindróma – Zenés komédia személyes felhangokkal a Régi Zsinagógában.

Fifa19 Bajnokság #1 – Az első ilyen bajnokság a LvL Up-ban. Részletek a linken.

Fergeteges társasjáték este – A Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet első társasjáték estje a tanévben. Az este nyitott, bárki vihet bárit.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés