Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 28. 06:00

Grecsó szerelmi leltára a régi zsinagógában

Az ország egyik legnépszerűbb kortárs írójának 2014-ben jelent meg Megyek utánad című regénye. Az alkotásból most színpadi darab született, ősbemutatóját pénteken este tartják.

Hirdetés

Az előadás szeptember 28-án este fél 8-kor a régi zsinagógában lesz először látható.

A MASZK Egyesület őszi kollekciójának kínálatában igazi kuriózumként szerepel a Grecsó Krisztián regényéből készült színpadi mű, amit Bíró Bence adaptált színpadra.

Az ősbemutató műfaja „szerelmi leltár”, ami biztosan nem lepi majd meg a könyv hatalmas rajongótáborát.

A történet főhőse, Daru visszaemlékszik élete szerelmeire, boldog-boldogtalan pillanataira, önvizsgálatot tart, miközben megrajzolja önarcképét is. Hiszen hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Amikor pedig kész a leltár, lehet továbblépni. Vagy mégsem?

A darabot hárman játsszák, mert az előadás szerepösszevonásokat alkalmaz.

A karakterek nem ismeretlenek a szegedi közönség előtt: az egyes szerepeket a Katona József Színház népszerű művésze, számos sikerfilm – a Swing, a Poligamy és az Aranyélet – közreműködője, Mészáros Béla, és a Szputnyik Hajózási Társaság előadásaiból, a Forte Társulat produkciójából is ismert Kurta Niké, valamint a Katonában és a Pécsi Nemzeti Színházban is fellépő Baki Dániel alakítja.

Az ősbemutatót rendezőként Dékány Barnabás jegyzi, akit a Belvárosi Színház és az Átrium színészeként, valamint közönségfilmek szereplőjeként már ismerhet a közönség.

Az előadás a MASZK őszi programjának idei harmadik előadása, az érdeklődés olyan nagy a produkció iránt, hogy a jegyek a meghirdetés után pár nappal mind elfogytak.

(fotó: Révész Róbert)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató MASZK Egyesület régi zsinagóga színház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés