Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 27. 22:34 Forrás: MTI

MSZP: Pofátlanság, hogy 61 százalékkal emelték Kásler Miklós fizetését

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének fizetését augusztustól 1,1 millió forintról 1,78 millió forintra emelték.

Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, hogy a kormány az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális szférában soha nem hajtott végre ilyen mértékű, 61 százalékos béremelést.

A miniszter fizetését annak ellenére emelték fel, hogy a Fidesz-kormány károkozása miatt az egyszerű szűrővizsgálatokra is heteket, hónapokat kell várni, a betegek rettegnek, az egészségügyi dolgozók pedig menekülnek a munkahelyeikről – jelentette ki, úgy folytatva: a középiskolába kerülő gyerekek 25 százaléka funkcionális analfabéta, a közoktatási rendszert tízezrével hagyják ott a 16 éves fiatalok, a miniszter unokái azonban drága magániskolába járnak.

Bangóné Borbély Ildikó a Sargentini-jelentésből idézve azt mondta: Magyarország megsérti az Európai Szociális Chartát azzal, hogy az öregségi nyugdíj és az álláskeresési járadék minimális összege nem megfelelő mértékű, ráadásul az utóbbi esetében a három hónapos folyósítási időszak is túl rövid.

A képviselőt kérdezték azokról a sajtóhírekről, amik szerint a szeptember végi kőbányai időközi önkormányzati választáson a Momentum jelöltjeként induló, de az MSZP által is támogatott Kovács Róbertet a bíróság évekkel ezelőtt pártfogói felügyelet alá helyezte gyermekbántalmazás miatt. Bangóné Borbély Ildikó azt felelte, nem hallotta a hírt, azt sem tudja, az igaz-e, ezért egyelőre nem tud a kérdésre válaszolni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bangóné Borbély Ildikó egészségügy Fidesz fizetés fizetésemelés Kásler Miklós kormány miniszter MSZP oktatás oktatásügy
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés