Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 27. 13:52 Forrás: zooszeged.hu

Eminens diák Milo, a fóka

Idén júniusban érkezett Milo, a fiatal fókahím a Duisburgi Állatkertből Szegedre. A német állatkert gondozói akkor elmondták, náluk a borjúfókáknak csak a legalapvetőbb gyakorlatokat tanítják meg, így Milo szinte tiszta lappal érkezett a Vadasparkba.

Hirdetés

Az állatkert szakemberei azonnal észrevették, hogy nagyon agilis, egyáltalán nem félénk a fóka. Hamar felvette a kapcsolatot az új gondozóival, akik egyben trénerei is, és látván Helga, a vele egyidős, 2015-ben Szegeden született fókalány sikereit, szinte „maga jelentkezett”, hogy foglalkozzanak mielőbb már vele is. Természetesen ez volt a terv, és így elindult Milo tanítása.

Nagyon okos és szorgalmas tanítványnak bizonyult, gyorsan és nagy kedvvel sajátítja el az egyes elemeket egymás után. A forgás, a kéz és targetbot megérintése már könnyen megy, emellett szót fogad a gondozóinak, például már be tudják küldeni a szállítóládába, sőt, már azt is engedi, hogy a szájába belessenek. Milo mindig nagy örömmel veti magát a labda után, hogy visszahozza azt a víz színén. Várhatóan tavaszra utoléri Helgát, és a látogatók akkor már a fókabemutatón nézhetik meg tudásukat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fóka Szegedi Vadaspark vadaspark
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés