Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 27. 10:42

Egy darabka Párizs – szecessziós séta Szegeden

Nemcsak a párizsi, hanem a magyaros szecesszió, ezen belül az alföldi szecesszió páratlan alkotásait is megismerhetik kívül-belül az érdeklődők a Tourinform Iroda által szervezett séta során a hétvégén.

Hirdetés

Végre kinyílnak az ajtók, és az eddig csak kívülről megcsodált épületek felfedik belső pompájukat is! A nagypolgári luxus bérpaloták lépcsőházai még ma is őrzik az egykori szépségüket, az eredeti kerámiákat és a színes ablaküvegeket.

Sokan naponta elámulnak a Tisza Lajos körút egyik ékén, az arany mozaikban tündöklő Gróf-palota földöntúli ragyogásán és szépségén, ám kovácsoltvas díszítésű ajtaján tovább még kevesen jutottak. Mindig megnézik a Deutsch-testvérek ikerpalotáját, ám kevesen tudják, hogy mi díszíti a lépcsőházukat. A séta során többek között ezekbe az épületekbe is ellátogatnak a résztvevők, és megismerkedhetnek az épületek belső „titkaival”.

A séta állomásai: Beregi-ház, Deutsch-palota, Vasaló-ház, Gróf-palota, Móricz-ház, Ungár-Mayer-palota, Reök-palota

A túra szeptember 29-én, szombaton 10 órakor indul és Csikós Ildikó (Beyond Budapest Sightseeing) vezeti. Időtartama 2,5-3 óra, ára pedig felnőtteknek 1.200 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 800 forint.

A sétára előzetes bejelentkezés szükséges.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: séta Szegedi Tourinform Iroda Tourinform Iroda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés