Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 26. 14:23

Tavaszra teljesen megújul a Kolozsvári tér

Képriport
Május végére egy teljesen átalakított Kolozsvári tér fogadja majd Móraváros lakóit. Önkormányzati forrásból újítják meg a területet, amely után egy igazi városrészi központ alakul ki.

Hirdetés

Teljesen városi beruházásként, 176 millió forintból újul meg Móraváros központja, a Kolozsvári tér. Ez már régi vágya és terve volt az itt élőknek – mondta Botka László polgármester a munkaterület-átadáson szerda délután. A tervek szerint megújul az iskola előtti tér, új játszóteret alakítanak ki, amelyre tíz új játék került. A sportpálya is megújul, eltűnik a csúnya drótkerítés a tér körül. Botka László hozzátette,

ahogy minden városi beruházásnál a Kolozsvári téren is növelni fogják a zöldterület nagyságát, ezért tizennyolc új fát, 329 évelőnövényt és 505 cserjét ültetnek majd.

A kivitelezőnek 240 napja van a munka elvégzésére, azaz május végén birtokba vehetik majd a megújult teret a környék lakói.

A polgármester elmondta, a város több pontján zajló, elsősorban uniós forrásból megvalósított városrehabilitációs programok – Odessza, Tarján, Liget, Stefánia felújítása – mellett az a cél, hogy minden városrészben megújuljon egy-egy rész. A város ez évi költségvetésében 650 millió forintot különített el erre a célra. Ebből a pénzből készült el a Klapka tér felújítása, Kiskundorozsmán, az új rendelő mellett parkot alakítanak ki, jövő tavasszal pedig az újszegedi Víztorony tér is megújul.

Kardos Irén, a körzet önkormányzati képviselője szerint több okból sem lehetett már halasztani a tér felújítását. Egyrészt az itt lévő Waldorf Iskola gyerekei miatt, akik rendszeresen használják, illetve a környéken lakók miatt sem. A képviselőnő kiemelte, az elmúlt időszakban nagyon sok kisgyermekes család költözött a környékre, így számukra is nagyon fontos, hogy egy minden igényt kielégítő közösségi tér jöjjön létre. A teret a 70-es években alakították ki, azóta csak kisebb fejlesztések voltak a területen, így már nagyon ráfér a felújítás. „A koncepció nagyon jó, a tervek gyönyörűek, és nagyon várjuk már, hogy kész legyen” – mondta Kardos Irén, aki hozzátette, az iskolával közösen szeretnének programokat szervezni és élettel megtölteni a teret.

– Gyerekkorunkban nagyon sokat jártunk ide a térre, így nagyon örülök, hogy végre megújul, ráfér már. Mi a tér mellett laktunk, így szinte minden szabadidőnket itt töltöttük a testvéremmel és a barátainkkal. Remélem a megújult térre vigyázni is fognak majd az idejárók – mondta Kondorosiné Cserhalmi Rozália.

A kivitelezés az ÉB Kft. végzi majd, a cég vezetője Erdődi Károly elmondta, a munkát a jövő héten kezdik el. Először a közműveket építik ki, elkészül egy új csapadékelvezető rendszer és vízvezetékhálózat épül, új közkifolyóval. Emellett a játszótér, illetve a focipálya bontását kezdik majd el. Hozzátette, arra figyelnek majd, hogy a munka időtartama alatt az iskola tanulói számára helyet biztosítsanak a téren a játékra, illetve a testnevelési órák megtartására.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László felújítás Kolozsvári tér Kardos Irén Móraváros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés