Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 25. 23:56 Forrás: MTI

Lázár János a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa lesz

A volt kancelláriaminiszter felel majd a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért.

Hirdetés

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint Lázár János kinevezése 2018. október 1. napjától szól.

A kormánybiztost jelölik ki a mezőhegyesi ménesbirtok felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának. Tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját a Miniszterelnöki Kormányiroda segíti.

Lázár János, aki az előző ciklusban Miniszterelnökséget vezető miniszter volt, tavasszal arról beszélt, nem akar szerepet vállalni a következő Orbán-kormányban, helyette inkább visszatérne választókerületébe és azzal foglalkozna. Ezután látványosan a háttérbe is húzódott, aminek hatására több találgatás is megjelent a sajtóban, hogy megromolhatott a viszonya a miniszterelnökkel. A negyedik Orbán-kormány megalakulása után azonban mindössze néhány hónap telt el, és autusztus közepén miniszterelnöki biztossá nevezték ki, akkor a nemdohányzók védelmét kapta feladatul Orbán Viktortól, akihez így mégis közel maradhatott. Ezt követően a mostani kormánybiztosi kinvezése pedig egy újabb közvetlen kapcsolatot jelent a miniszterelnökhöz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kormány Lázár János Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés