Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 24. 19:18 Forrás: MTI

Kásler Miklós bizottsági meghallgatását kezdeményezi az MSZP-Párbeszéd az egészségügy helyzete miatt

Az egészségügyért felelős miniszternek az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt kellene megjelennie.

Hirdetés

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, a párt társelnöke elmondta, a bizottságban az emberi erőforrások miniszterének választ kell adnia arra, miért késik a népegészségügyi program, aminek legkésőbb 2016-ra kellett volna elkészülnie.

Hozzátette: Kásler Miklós „olyan elvetemült kijelentéseket tesz”, hogy ideje, hogy újra beszámoljon a bizottság előtt a magyar egészségügy helyzetéről. Miért késik a vastagbélrákszűrő program? Miért mondanak fel a béremelések ellenére továbbra is tömegével az orvosok? – sorolta kérdéseit.

Az MSZP-Párbeszéd követeli a kormánytól, hogy végre vegye komolyan az egészségügy helyzetét és „a lopás, a semmittevés helyett” a magyar emberek problémáival foglalkozzon – szólított fel. 

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke elmondta, a bizottság soron következő, két hét múlva esedékes ülésére hívják meg a minisztert és az egészségügyért felelős államtitkárt.

Az egészségügyet érintő problémák közül kiemelte a sürgősségi ellátás helyzetét. Szerinte senki nem csodálkozna, ha napokon belül összeomlana ez az ellátás.

A szocialista politikus

hivatkozott arra a közelmúltban nyilvánosságot látott statisztikára, miszerint tíz legrosszabb egészségügyi állapotú európai régió közül hét magyar.

Erre nem lehet azt a magyarázatot adni, hogy „de építünk elég stadiont” – közölte.

Korózs Lajos ismertetése szerint az országban hatszázezer embernek nincs alapellátása, mert évek óta képtelenek betölteni a praxisokat.

Szabó Tímea és Korózs Lajos is szóvá tette, hogy

Kásler Miklós a tízparancsolatról „közel tökéletes” népegészségügyi programként beszélt egy televíziós interjúban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Kásler Miklós MSZP Párbeszéd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés