Művház 2018. szeptember 24. 17:14

Ruben Brandt még Luxembourg előtt eljön Szegedre

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thriller nyitja meg az október 4-én kezdődő CinEast Fesztivált Luxembourgban. Előtte, október 2-án, az Őszi Kulturális Fesztiválon már Szegeden is látható lesz az animáció.

A premier előtti vetítésnek a Belvárosi Mozi Balázs Béla terme ad otthont október 2-án, kedden 18 óra 15 perctől.

Az évente több mint tízezer látogatót vonzó, a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxembourgi CinEast Fesztivált most először nyitja meg magyar film.

Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas rendező alkotásának világpremierje Locarnóban volt, de tartottak már belőle Magyarországon is premier előtti vetítéseket.

A november 15-i magyarországi mozipremier előtt legközelebb október 2-án, a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden, a Belvárosi Moziban lesz látható az animáció.

A James Bond filmek hangulatát idéző, jó nemzetközi visszhangot kapott film zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A film főhőse egy művészetterápiával gyógyító pszichoterapeuta, akinek kedvenc festményei az életére törnek egy sor látomás formájában.

Páciensei rábeszélik, hogy szerezze meg a műalkotásokat, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor az nem támad a gazdájára.

Ruben Brandt és csapata tizenhárom festményt rabol el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből, többek közt a Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből.

Az animációt Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész rendezte, írta és a látványvilágot is ő álmodta meg.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi film premier előtti vetítés