Művház 2018. szeptember 24. 12:40

Jól fogynak a szabadtéri jegyek: Titanicból plusz egy este jön

Nagy az érdeklődés a jövő nyári szabadtéri produkciók iránt. A tavalyi rekordot is megdöntötte már a jegyvásárlók száma. A Titanic musical iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy már most egy plusz előadást kellett hirdetni.

Túlszárnyalja az előző évi sikereit a szabadtéri játékok: másfél hónapja derült ki a 2019-es évad műsora, és már akkora az érdeklődés a Titanic musical iránt is, hogy plusz egy előadást hirdethetnek a szervezők, amelyre már jegyet is lehet váltani.

Jól fogynak a jegyek a többi produkcióra is. Hatalmas érdeklődés övezi a Queen-musicalt, a We Will Rock You-t, valamint az Aida és a Madách Színházból érkező Szerelmes Shakespeare is népszerű a jövő nyári programot tervezők körében.  

A 2019-es évad hazai ősbemutatójára, a Titanic musicalre is akkora az érdeklődés, hogy a szabadtéri igazgatósága úgy döntött: egy újabb estét ad a Magyarországon először látható musical szériájához. Augusztus 18-ára, vasárnapra is válthatnak jegyet azok, akik eddig lemaradtak a legjobb helyekről.

A Titanic történetét már számos alkalommal feldolgozták, de a Maury Yeston és Peter Stone szerzőpáros által jegyzett musical rendkívüli sikert aratott. A Titanicot öt Tony-díjra, a „színház Oscar-díjára” jelölték, és mind az ötöt meg is nyerte – többek között a legjobb musicalnek járó elismerést is.

A Broadwayt is meghódító darabot nemcsak a nagyszerű zenéje repítette a célig, hanem a rendkívül érzékeny, emberi története is, amely bizonyítja, hogy a fikciónál még mindig különösebb maga a valóság.

Erre az izgalmas Titanic-történetre most már hat alkalommal válthatnak jegyet a musical szerelmesei: augusztus 9-e, 10-e, 11-e, valamint 16-a és 17-e mellett augusztus 18-ra is.

Bocsárdi László rendezi az újszegedi Koldusoperát

Nemcsak a Dóm téri előadásokról derülnek ki újabb részletek, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpad zenés produkciójáról is.

Bertolt Brecht Koldusoperáját a Szegeden is jól ismert erdélyi magyar rendező, a Jászai Mari-díjas Bocsárdi László viszi színre.

Bocsárdi nevét nemcsak a tavalyi szegedi operabemutatóval kapcsolhatjuk össze, hanem a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal is: a teátrum az idei Színházi Kritikusok Céhe díjátadóján mindhárom jelölését díjra váltotta.

Az iróniával, humorral és nagyszerű dalokkal játszó Koldusoperát először láthatja az újszegedi színpad közönsége, hasonlóan a másik két újszegedi produkcióhoz, Moliére Don Juanjához és a Hófehérke és a hét törpe családi mesebaletthez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: musical Szegedi Szabadtéri Játékok Titanic színház