Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 23. 15:00 Forrás: MTI

Manfred Weber: Orbán Viktor nem mutatott kompromisszumkészséget

A Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti vitába állt bele, pedig, ha nem teszi, akkor lehet, megspórolja ezt az egészet – magának mindenképpen.

Hirdetés

– Orbán Viktor miniszterelnök nem mutatott semmiféle kompromisszumkészséget a vitában, amely Strasbourgban zajlott tíz nappal ezelőtt, és ezért az EPP képviselők többsége ellene szavazott, egy nagyon komoly, a parlamenti frakción belüli vita után – Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a spanyol ABC című konzervatív napilapban vasárnap megjelent interjúban. A politikus hangsúlyozta: az Európai Néppártban senki sem részesül különleges bánásmódban, ha az alapvető elvekről van szó. Manfred Weber beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választásokra készülő Európai Uniónak a történelmi pillanat ez a mostani.

Szavai szerint kívülről fenyegetést jelent az Európai Uniónak Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is. – Ideológiailag nem egyformák, de mindketten gyengíteni kívánják az EU-t – mondta, hozzátéve, hogy belülről pedig a szélsőségesség és a populizmus fenyegeti az Uniót. Az EPP frakcióvezetője, aki eddig az egyetlen néppárti jelölt a Európai Bizottság elnöki posztjára, úgy vélte: új fejezetet kell nyitni Európában.

– Az európai választásoknak arra kell szolgálniuk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy miben hiszünk, hogy biztonságot nyújtsunk nekik, és megvédjük azt, amit én úgy hívok, európai életmód – fogalmazott, kijelentve, hogy szükség van egy demokratikus vitára Európa jövőjéről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Sargentini-jelentés Manfred Weber