Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 22. 19:06

A családi nap sztárjai a kiscicák voltak a Puskás utcában

Képriport
A hűvös idő ellenére több százan látogattak el a Puskás utcai játszótérre, ahol immár 5. alkalommal szervezték meg a családi napot. A gyerekprogramok mellett idén a Szegedi Cicamentők is várták a vendégeket.

Hirdetés

Izgultak a szervezők, Ménesi Imre önkormányzati képviselő és csapata, de az időjárás kegyes volt hozzájuk, így minden tervezett programot megvalósítottak a Rókusi Családi Napon. Idén ötödik alkalommal szervezték meg a rendezvényt a Puskás utcai játszótéren. A képviselő másik nagy rendezvénye a Gyermeknap, amelyet szintén évek óta megrendeznek a Búvár tó mellett. Ménesi Imre elmondta, igénylik az emberek az ilyen programokat, ahol a családok, barátok együtt lehetnek, a gyerekeket pedig számos ingyenes lehetőségen vehetnek rész. A kicsiket most is ugrálóvár, sétakocsikázás, lovaglás, arcfestés és kézműves foglalkozások várták. A hagyományok szerint a szervezők ételkóstolóval is kedveskedtek a környék lakóinak. Idén négy bográcsban rotyogott a sertéspörkölt, amelyből 600 adag ételt készült. Ez a mennyiség a nap végére mind el is fogyott.

Szabó Géza két gyermekével látogatott ki a rendezvényre. Már tavaly is itt voltak és akkor is nagyon jól érezték magukat. Elsősorban a gyerekek, de „ez a legfontosabb szempont” – mondta nevetve Géza. A kicsik örömmel vetették bele magukat az ugrálóvárba, és amikor elfáradtak, akkor együttes erővel húzták apjukat a cukros standhoz egy kis nassolni valóért. Azonban náluk is a legnagyobb sikert a kiscicák aratták, amelyeket a Szegedi Cicamentők hoztak a rendezvényre azzal a céllal, hogy gazdát találjanak nekik. És ez sikerült is.

Szili Éva, az állatvédő egyesület elnöke elmondta, örökbefogadó napokat folyamatosan szoktak tartani, azonban most először vesznek részt családi napon. Most 5 hét hetes kiscicát hoztak ki, abban reménykedve, mindegyiknek sikerül majd gazdát találni. Az új gazdákkal örökbefogadási megállapodást kötnek, amelyben többek között vállalják a cicák ivartalanítását. A Cicamentők fenntartják maguknak a jogot, hogy megnézzék az örökbefogadott állat tartási körülményeit.

Szili Éva azt is elmondta, rengeteg macska kerül utcára Szegeden. Volt olyan időszak, amikor 10 nap alatt 150 cicát kellett volna azonnal befogadniuk, ami azonban képtelenség.

Szerencsére, a családi napra kihozott apróságoknak lett gazdája. Az egyiket Balla Judit vette magához, aki kislányával csak a cicák miatt látogatott ki a rendezvényre. Mint mondta, nagyon örül, hogy lesz egy kis cicájuk. Arról, hogy melyiket veszik magukhoz, a kislánya döntött, akinek az egyik világos színű csöppség tetszett meg.

Botka László polgármester a Pille utcai családi napról érkezett a Puskás utcához. „Örülök, hogy az elmúlt években hagyomány lett Szegeden, hogy minden városrészben családi napokat szerveznek a képviselők” – mondta. A szegediek nagyon igénylik és szeretik ezeket a rendezvényeket, ezt az is mutatja, hogy minden alkalommal nagyon sokan látogatnak ki a helyszínekre. Szerencsére a mai napon az időjárás is kegyes volt hozzánk. Egy összetartó közösségben nagyon fontos az, hogy legyenek olyan események, ahol a barátok, ismerősök, szomszédok találkozni tudnak. „Szeged erejét az adja, hogy mi nem arra koncentrálunk, ami szétválaszt bennünket, hanem arra, ami összetart. Mindannyian szegediek vagyunk, felelősek vagyunk a városért, felelősek vagyunk egymásért” – mondta Botka László.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Botka László Ménesi Imre Rókus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés