Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. szeptember 21. 13:00

Lehet, hogy tényleg vége a nyárnak? Itt a Szeged.hu programajánlója!

Filmek, bulik, koncertek és egyéb időtöltési lehetőségek Szegeden péntektől csütörtökig.

Hirdetés

Azt mondják, a napokban véget ér a nyár és megérkezik az ősz, ami, ha szerencsénk van, csak leghamarabb a jövő hét elején történik meg, hiszen a hétvégére még elég sok a szabadtéri program a városban, aminek nem tenne jót az eső és a csökkenő hőmérséklet. De programokból a hétköznapokra is jut bőven, abszolút érződik, hogy az egyetemisták visszatérésével felpörögtek az események a városban, pedig nyáron sem volt okunk a panaszra. Jobb, ha tudjuk, hogy hol, mi és mikor lesz, szóval ezen a héten is megmondjuk, hogy szerkesztőségünk szerint milyen programokkal érdemes tölteni a szabadidőt a következő napokban Szegeden.

Mozi, buli, koncert, színház, előadások, klubok és egyebek. Mindez egy csomó, a programok (általában) Facebook-eseményeire mutató link kíséretében. Ahogy szoktuk.

A programjavaslatokat az info@szeged.hu címen, vagy a Facebook-oldalunkon, üzenetben várjuk izgatottan.

09.21., Péntek

Mozi

Egy kis szívesség, Briliáns válás, Macskafogó, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Keresés a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, A védelmező 2, Az apáca, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Blaho Attila Trio – „A görög Billy Prim pont egy éve vetette bele magát a szegedi jazzéletbe, és azóta is egyik legaktívabb figurája, sok projekttel és még több koncerttel. Ezúttal első itteni formációjával lép fel az évfordulón.” Hát mi kell még ennél több? Ja, a Jazz Kocsmában lesz, természetesen.

MI3 + sHIT Gyüli koncert a Rock Klubban – Mit lehet még mondani? Inkább idéznénk az eseményt: „Első koncertünk a VRK-ban ebben az évadban. Original MI3 music! Az est további részében a sHit Gyülekezete (Bela Geza Pipec) adja majd minden idők egyik koncertjét. Köszönet nekik! Meg nekünk is!”

Dirty Slippers – A gyulai származású, mostanában a korábbiaknál elektronikusabb megszólalással kacérkodó popzenekar Kitűzöm a zászlót turnéja a Nyugi Kertbe érkezik.

Táncos koncert - Örök Rockerek – Élőzenés rock&roll-buli az IH-ban, az 50-60 évvel ezelőtti hangulatok jegyében. Valószínűleg nem csak 70-80 éveseknek!

Storyville Jazz Band koncert a Millkában – Ebben a címben is minden benne van, de aki el akarja olvasni az együttes rövid történetét, vagy egyéb infókra kíváncsi, az valószínűleg mostanra már rég kattintott is a linkre!

Smink koncert a Kedvesben – Péntek esti élőzenés est a Kedves Presszóban a Smink Zenekarral.

Take Three-koncert – A jazz-sztenderdeket, sanzonokat és pop-feldolgozásokat játsszó zenekar ingyenes koncertje a Hági Udvarban.

Szeged Soul – Remek zenék a Grand Caféban, a házigazda Kő mellett az est vendége Shuriken a Tilos Rádióból.

Pat Duff 40 Badgirls Season Opening – Oszlopos tagját ünnepli a Badgirls csapata, merthogy Pat Duff Péter 40 éves. Lassan negyed százada dj-zik, de talán ha erre gondol, akkor sem remeg meg a keze a potmétereken. A többiek azt ígérik, hogy mindenféle meglepetéssel készülnek, ráadsául a buli szezonnyitó is, úgyhogy egy különleges veretésre lehet készülni ezen az éjszakán.

SEX in the City – A múlt héten a nyári szünet után újra megnyílt a Retro, ezen a pénteken a nagyteremben házibuli MolnárBével, a kisteremben rnb Novákkal. Van lehetőség ingyen is bejutni, és nem csak a lányoknak!

International Life Szeged - HUGE Welcome party – Péntek esti buli, nemcsak külföldi egyetemistáknak, de nekik főleg a Jatéban. A zenékt Dave Jr. fogja játszani.

ÖsszDEÁK ✘ CS Company – Az egy dolog, hogy a Number One-ban lesz a péntek este legnagyobb középiskolás bulija Szegeden, de Hagus mellett (szinte le se merjük írni) fellép maga GYÓNTATÓFÜLKE is!!!!!!!!!!! Őrület!!! @kk0r@ bul1 l€$z t€$$a, h0gy lyövő hét€n már @ pr0gr@m@jánl0 ír m€g m1nk€t!!!

SLAV Party 2.0 – Russian Hard BASS party a LvL Up-ban, nem csak Oroszország-rajongóknak.

Pixel KaraOKÉ? – Néhány pohár ital után sokan hiszik magukat sztárénekesnek, és lássuk be, ez rendkívül szórakoztató tud lenni. Ismét karaoke a Pixelben.

Back To School Party – Tinibuli 14-18 éveseknek a Sakáltanyában, kizárólag diákigazolvánnyal. A lemezjátszóknál DJ Joceer fog állni.

Más program

Összművészeti meglepetés a magyar dráma napján – Barnák László beszélget Szabó István Oscar-díjas rendezővel, Sándor Pál Kossuth-díjas rendezővel, és Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőrrel a Szegedi Nemzeti Színházban, valamint ízelítő a  Szentivánéji álom című bemutatójából Horgas Ádám főrendezővel, és a Tóték című bemutatóból Bezerédi Zoltán rendezővel.

Losoncz Alpár 60 – Nyilvános kerekasztal és beszélgetés Losoncz Alpár 60. születésnapja alkalmából a Grand Caféban. Részletek a Facebook-eseményen.

Zalavári András: Casting – Szomorú vígjáték a Genéziusz színház előadásában a Szegedi Pinceszínházban.

A jó pásztor – Boldog Brenner János atya életét és vértanúságát bemutató musical az Agórában. Ingyenes.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja – A klasszikus mese papírszínházas előadása a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckójában.

Kereszt Parafrázisok – A Kereszt Parafrázisok - A XII. Stáció című fotókiállításon tart tárlatvezetést a művész, Dömötör Mihály a Kass Galériában.

09.22., Szombat

Mozi

Macskafogó, Egy kis szívesség, Briliáns válás, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Keresés a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Csiga Duó – A népszerű gyermekzenekar a Pille utcai családi napon. Headbang talán, stage diving valószínűleg nem lesz. Csákó-mákó, csókolom!

The Trousers-, Peter Kovary & The Royal Rebels-koncert – Egy klinikai szakpszichológus rockzenekara, valamint testvérének együttese egy este a Grand Caféban. Nem emlékszünk, mikor játszottak a Kőváry testvérek egyszerre Szegeden, de most itt az alkalom!

Szombat esti Retro láz - Zoltán Erika – Foglamunk sincs, mikor lépett fel utoljára ez a híres magyar énekesnő a Jatéban, már ha fellépett egyáltalán valaha, most viszont itt lesz és a buli címéből adódóan vélhetően oda-vissza ötször elénekli a magyar zenegépek elmúlt 25 évének legtöbbet kért felvételét, a Zoltán Erika Megamixet. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Emeleti Házibuli – Szokásos szombat este a Hungiban, ezúttal Nacsa Norbi a házigazda, aki, ha szépen kérik, akár még klasszikus technót is képes játszani zárás előtt tíz perccel. Tapasztalatból beszélünk.

Tűsarkú Party – Szombat este a Retróban. A nagyteremben Gabriel B játszik mai slágereket, a kisteremben Boki tart házibulit. Srácok és lányok is be tudnak jutni ingyen, van rá fél-fél órájuk. Tűsarkúban valószínűleg elég, ha csak a lányok érkeznek.

Salsa & Sensual Party – Dél-amerikai hangulatok DJ Somyval a Number One-ban. A felfokozottságot jól illusztrálja, hog a Facebook-eseményből például az is kiderül, hogy a Number One Szeged legismertebb szórakozóhelye.

Suck My Disco X TURBO - w Yamina /// The Season Opening Show – Szezonnyitó Suck My Disco-buli, a Turbósokkal közösen a Singben. Eszetlen csapatás tizenegytől hajnal ötig.

Underground Music Night – Estétől reggelig tartó tánc a Gin Tonicban. NorBee, Szemmarly, MR.KM, és Milu Mination tolják a house-t, a technót és a minimált megalkuvás nélkül.

Sakáltanya HAPPY Birthday PARTY – A tulajdonos- és profilváltás utáni első születésnapját ünnepli a Sakáltanya. Lesz minden, mint egy születésnapon. Részletek az eseményben.

Más program

FitWorld Sportnap – Különböző testmozgások reggel nyolctól délután egyig a vízitelepen.

Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik – „A Minimaxon hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő Zenés Mesejáték egy felvonásos színpadi show-val, varázslatos hangulattal, vadonatúj dalokkal és látványelemekkel vár mindenkit” – írják a szervezők, és még azt is hozzáteszik, hogy a nevetés garantált. Mindezért pedig az IH-ba kell menni.

Krimi-városnézés – „Lássátok Szegedet úgy, mint még soha, és közben oldjatok meg egy rejtélyes gyilkosságot is!” – írják a szervezők, és szerintünk ez izgalmasan hangzik.

Nagy szegedi táncválasztó – Tánciskolák bemutatkozása a tíz éves Napfény Parkban.

Közönségtalálkozó a Fradi sztárjaival – Ha van bárki, akit még érdekel a magyar klubfoci, és azon belül is Magyarország Real Madridja, a Ferencváros, akkor annak itt a helye.

Folklór gyűjtések és gyűjtemények – Előadássorozat zenészeknek, táncosoknak és mindenkinek, aki érdeklődik a folklór gyűjtések módszertana iránt a Fonó Klubban. További részletek az eseményen.

Retro Gameday – A LvL Up „old but gold” jelige alapján szervezett havi versenysorozata, régi, klasszikus játékokkal. Az első alkalommal az derül ki, hogy ki a legjobb a Warcraft 3-ban.

Jótékonysági séta – „Támogasd a szegedi GEMMA KÖZPONTOT 500 Ft-tal és az Amway megduplázza támogatásod, így 1000 Ft-tal tudsz segíteni!” – írja a Facebook-esemény, ahol a további részletek is megtalálhatók.

Kass - Biblia - Szentek – Tárlatvezetés a Kass Galériában az Ars Sacra fesztivál programjában, szombaton 16 órakor.

09.23., Vasárnap

Mozi

Macskafogó, Egy kis szívesség, Briliáns válás, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Keresés a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Komolyzenei est – A Szegedi Szimfonikus Zenekar Kosztándi-vonósnégyesének Boldog békeidők című műsora a Csongor Téri Közösségi Házban.

Más program

Krimi-városnézés – „Lássátok Szegedet úgy, mint még soha, és közben oldjatok meg egy rejtélyes gyilkosságot is!” – írják a szervezők, és szerintünk ez izgalmasan hangzik.

Orfeusz Eurüdiké – „Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai viszonyok közé helyezi, egészen sajátosan értelmezve át az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet.” Mindez a Régi Zsinagógában.

A rovarfogó növények titokzatos világa – „Ismerkedés a rovarfogó növényekkel, rovarfogó növénygyűjtemény a füvészkerteben, növénybemutatók, növényvásár, kézműveskedés, előadások” Mi kell még? Rovaroknak nem ajánljuk!

A Dömötör-torony titkai – Minden páros órában kiderülnek a titkok a toronyról, részletek a linken.


09.24., Hétfő

Mozi

Egy kis szívesség, Briliáns válás, Macskafogó, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Keresés a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Nosztalgia Hétfők a Hágiban – A Daily Swing Zenekar játszik a Hági Udvarban, a társszervező a Közéleti Kávéház. Ingyenes.

Welcome Camp After & BTK és ZMK buli – Bár a Welcome Camp már két hete volt, most itt az after party. Vagy csak nem találtak jobb nevet ennek a hétfői bulinak, ami egyben a bölcsész és zenész hallgatók bulija is lesz, szóval nekik ingyenes. A zenéről Dzsi és D Session gondoskodnak majd.

Más program

Gigamenő BTK - ZMK GT Vetélkedő – A gólyatábort felidéző vetélkedő est a Jatéban, nyilván elsősorban elsős bölcsészeknek, de szerintünk másokat is biztos szívesen látnak, akiknek például szurkolni van kedve.

Kijelentkezés a valóságból - Mindennapjaink függőségei – „Ma már nem csak az alkohol, a kábítószer jelent veszélyt a függőség kialakulásában. Erről szól a KIÚT Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány előadássorozatának 2. része Urbán-Szabó Gábor előadásában.” – Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában.

09.25, Kedd

Mozi

Hannah – A buddhizmus útja nyugatra, Egy kis szívesség, Briliáns válás, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Keresés a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Úgy tűnik, a kedd most a hét pihenőnapja, egy koncert vagy buliról sem tudunk, amit jó szívvel ajánlhatnánk.

Más program

Gongfürdő – „A Hangfürdő egy olyan zenei utazás, amikor harmonikus csengő bongó tálak, gongok és más egzotikus hangszerek összhangzásából egy kis ihlettel olyan biztonságos tér jön létre, amiben mindenki megnyílik önmaga előtt és találkozhat saját valódi rezgésével, tudatosságával” – írják a szervezők, bármit is jelentsen ez. Helyszín a tarjáni Megálló.

Őszközép ünnep – Az SZTE Konfuciusz Intézet kézműves foglalkozásokkal és holdsütemény-kóstolóval ünnepli az ősz beköszöntét, a családi és baráti összetartozás ünnepét.


09.26., Szerda 

Mozi

Egy kis szívesség, Briliáns válás, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-), Johnny English újra lecsap, A monostor gyermekei, Három nő, Predator – A Ragadozó a Belvárosi Moziban.

A hihetetlen család 2, A kém, aki dobott engem, Alfa, A védelmező 2, Az apáca, Az elrabolt hercegnő, Barátom, Róbert Gida, Escobar, Fák Jú, Tanár úr! 3, Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció, Mamma mia! Sose hagyjuk abba, Meg – Az őscápa, Predator – A Ragadozó, Végállomás: esküvő a Cinema Cityben.

Buli / Koncert

Jazz Times – Húros jazzt játszik a Nyugi Kertben a Jazz Times együttes.

Táncház a Kávéházban: táncok Felcsíkról és Gyimesből – A Csergő Banda játszik a Millenniumi Kávéházban. Ingyenes.

W.A.Mozart: Great Mass in C minor, KV 427 – Klasszikus dallamok a szegedi dómban.

Jogász Buli / Gólyatábor Afterparty – Egyetemi buli a Jatéban, a jogászbulik új rezidensével, Nikitával.

Más program

BoardGame Night – Tematikus társasjátékest a BarCraftben. Részletek a linken.

Színvak – Dráma-játszóház felnőtteknek a Képzerdőben.

09.27., Csütörtök

Mozi

Könyvesbolt a tengerparton, Apróláb, Volt egyszer egy téka, Johnny English újra lecsap, Ízlés szerint fűszerezve, Paraziták a paradicsomban, Csuklyások, Napszállta, Utoya, július 22. a Belvárosi Moziban.

Buli / Koncert

Ki (MKD) – Egy macedón indie-electronic formáció a Grand Caféban. És még mondja bárki, hogy nincsenek érdekes és különleges könnyűzenei koncertek a városban!

“Back to the 2000’s & 90’s” buli kívánságműsorral-SZOTE + ETSZK – „Az első kétezresek már köztünk járnak! Az új évezred szülöttjei elérték egyetemünk padjait, ezért egy óriási buli keretében tiszteletét teszik nálunk az ezredforduló zenéi is” – írják az eseményen, és miután felocsúdtunk a döbbenettől, hogy az idei gólyák 2000-ben születtek, vegyük észre, hogy itt akár a harmincasok is nosztalgizáhatnak. Már akinek harmincasként erre éppen egy csütörtök éjszaka van kedve és lehetősége.

TTIK-s Lakodalom – „Régen voltál már egy igazi ízig-vérig falusi lagziban? Itt a lehetőség!” – írják a szervezők, és úgy tűnik, bár a Jugyu Klub a helyszín, egészen komolyan gondolják a dolgot, mármint hogy remekül fognak ezen szórakozni.

Brasil night a Kedvesben – Est a Kedves Presszóban a brazil jazz legjelesebb előadóinak dalaiból: Joao Bosco, Elis Regina, Gal Costa, Antonio Carlos Jobim, Maria Rita, Ivan Lins, Roberto Menescal, Chico Buarque stb. A belépés ingyenes.

WHITE COAT PARTY – Külföldi orvos, fogász és gyógyszerész hallgatók bulija a Retróban.

Más program

Dr. Molnár Gyula: A civilizáció káros hatásai az élővilágra – A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  Csongrád Megyei Helyi Csoportjának ingyenes programja az Agórában.

Ingyenes tárlatvezetések a Turizmus Világnapján – „Regisztrációhoz kötött, ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Reök-palota aktuális, Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből című kiállításán szeptember 27-én 11 órától és 17 órától” – részletek a linken.

3D nyomtatás diákoknak – „Középiskolás vagy egyetemista vagy és érdekel, hogyan működik a 3D nyomtatás? Jelentkezz négy alkalmas bevezető foglalkozásunkra, ahol megismerkedhetsz a technológiával és a modellezésben is kipróbálhatod magad” – mindez pedig a szegedi American Corner.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: program programajánló programok
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés