Ziccer 2018. szeptember 21. 09:56 Forrás: pickhandball.hu

A 170. BL-meccsét játssza vasárnap a MOL-Pick Szeged

Vasárnap este 7 órakor a francia HBC Nantes együttesét fogadja a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban. A szegedi csapatnak az lesz a 170. BL-meccse.

A MOL-Pick Szeged eddig 169 mérkőzést játszott a Bajnokok Ligájában. A mérleg kiegyenlített, 77 győzelem mellett 79 vereséget tud felmutatni a Szeged, 13 alkalommal pedig döntetlen lett az eredmény. A gólmérleg pozitív, 4674 gólt dobott az együttes és „csak” 4667-et kapott

A 170. összecsapás nem ígérkezik könnyűnek vasárnap, hisz a tavalyi szezon ezüstérmese érkezik az újszegedi sportcsarnokba. A BL menetelést a HBC Nantes vereséggel kezdte, otthon kaptak ki a Flensburgtól 34-31-re. Érdekesség, hogy szerdán a németek szenvedtek vereséget éppen attól a PPD Zagrebtől, akik a Szeged legyőzött 24-23-ra. Ez is mutatja, mennyire kiegyenlített a mezőny a Bajnokok Ligájában.

A francia bajnokságot a Nantes hibátlanul kezdte, kettőből kétszer nyert. A vasárnapi mérkőzés előtt még játszanak egy bajnoki meccset és utána utaznak Szegedre.

A MOL-Pick Szeged eddig négy alkalommal – kétszer az EHF-kupában, kétszer pedig a Bajnokok Ligájában – játszott a Nantes együttesével. A mérleg negatív, hisz csak 2014-ben nyert a Szeged, azóta a franciák győzedelmeskedtek.

A mérkőzésre nagy az érdeklődés, az ülőhelyek már elkeltek, pénteken délután 3 órától lehet még állójegyet vásárolni. Akik lemaradnak, azok tévében követheti a mérkőzést, mivel azt a Sport 1 közvetíti.

Fotó: pickhandball.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged