Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 20. 13:26

Köztisztasági járőrszolgálat indulhat Szegeden

A városi szakbizottságok közül a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi ült össze utolsóként a pénteki közgyűlés előtt. A csütörtök reggeli ülésen főként rekonstrukciós és közterületi témák voltak terítéken.

Hirdetés

Rövidesen megkezdődhet a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán a meglehetősen romos állapotban lévő központi épület felújítása. Előtte azonban szükség van a város településrendezési eszközeinek, településszerkezeti tervének, valamint helyi építési szabályzatának a módosítására. A Tisza Lajos körút 79–81. szám alatt lévő háztömb 100 százalékig beépíthető lesz, ugyanis a tervezés jelenlegi szakaszában erre a módosításra szükség van. Ezért változtattak az épülettömb területfelhasználási besorolásán.

A belvárosban rövidesen kezdődik egy másik fontos beruházás is. A Zöld város kialakítása nevű uniós projekt keretében megújul a Stefánia és a Móra park is, ugyanakkor régi terv, hogy felújítsák, illetve átalakítsák a park menti kerékpárutat. A városvezetés ezért úgy döntött, saját forrásból előbb megvalósítják az útrekonstrukciót, és utána kezdődhet el Tisza-part melletti zöld terület átalakítása. Később a költségek egy részét el tudják számolni az uniós projektben, ugyanis költségarányosan járda- és útrekonstrukcióra is fordítható bizonyos mennyiségű összeg az pénzügyi alapból.

A köztisztaság javítása érdekében számos intézkedés bevezetését tervezi a város. Egyrészt új takarító járműveket vásárol a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., másrészt köztisztasági járőrszolgálat megszervezését indítványozza egy előterjesztés. Főleg szórakozó- vendéglátó és árusító helyek környékén bukkannak fel a „zöld kommandó” tagjai, és ha valakit szemetelésen érnek, akkor akár köztisztasági szabálysértés miatt is indulhat eljárás az érintett ellen.

A járőrszolgálat tagjait a közterület-felügyelet, valamint a környezetgazdálkodási cég munkatársai adják, és 12 órás váltott munkarendben róják a várost a megfigyelő csoportok. Feladatuk nem csupán a büntetés, de a tájékoztatás és a megelőzés is lesz. Egy másik előterjesztés szerint negyven új köztéri kamerát szerelnek fel a város közterein, jó részüket szelektív hulladékgyűjtők közelében, így az illegális szemétlerakást így is igyekeznek visszaszorítani, illetve büntetni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közgyűlés Móra-park Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés