Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 20. 09:15

Hogyan lehetne még jobbá tenni Szeged közlekedését? Például így!

Okos összefogással – pont ezt jelenti a SASMob, amelyet Szeged önkormányzata „alapított”, és egyik legfontosabb eleme, hogy az alkalmazottak fenntartható munkába járását minél jobban elősegítse. De nemcsak erről szól.
Hirdetés

Smart Alliance for Sustainable Mobility; SASMob, azaz Okos Összefogással a Fenntartható Közlekedésért. Szinte biztos, hogy elég sokat fogják hallani akár a munkahelyükön is ezt a rövidítést, ugyanis 2021. január 31-éig ha nem is minden erről szól majd Szegeden, de alaposan meghatározza életünket ez az elnyert pályázat. Ennek az a célja, hogy olyan innovatív közlekedésszervezési megoldások kidolgozása, amelynek főbb pillérei:

  • a szegedi önkormányzat és a jelentősebb helyi foglalkoztatók között szerződéses kapcsolaton alapuló ígérvény kidolgozása, amely hatékony intézkedési eszközöket tesz lehetővé az alkalmazottak fenntartható munkába járásának megoldására, valamint innovatív és támogató üzleti környezeti feltételek dolgozása,
  • olyan intelligens adatvezérelt, gyors reagálású rendszer kidolgozása, amely magas színvonalú közlekedési szolgáltatásokat és az felhasználók számára jobb informáltságot tesz lehetővé.

Igen, ez így kicsit riasztóan hangzott, de mindjárt „lefordítjuk”:

  • minél könnyebben, minél gyorsabban juthasson el a munkahelyére, lehetőleg ne a saját gépkocsijával,
  • a lehető legjobban informálva legyen a különböző változásokról, váratlan eseményekről, akár útközben is.

A résztvevők a partnerségi megállapodásokat még márciusban megkötötték, aláírták, most a gyakorlati megvalósítások kezdődnek el. A projekt kapcsolódik a pénteki autómentes naphoz is, a Szent-Györgyi Albert Agórában, az Informatóriumban egy konferenciával kezdődik, ahol lényegében az eddig eltelt idő alatti eseményekről beszámolók, szakmai előadások lesznek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közlekedés tömegközlekedés SASMob