Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 19. 16:17

Áruház épülhet, közpark létesülhet az egykori Gyevi temető helyén

A Spar Magyarország vásárolná meg az egykori Gyevi temető helyén lévő telek egy részét. Az erről szóló előterjesztés pénteken kerül a városi közgyűlés elé.

Hirdetés

Hosszú évek óta üresen áll a felszámolt temető helyén lévő hatalmas telek, ezért fontos fejlemény, hogy egy olyan tőkeerős cég jelentkezett befektetési szándékkal, amely az áruház építésén kívül más, lakosságot érintő beruházásokat is vállalna. A Spar Magyarország a Deák Ferenc Gimnáziummal szemben lévő telek egy részének megvásárlásáról nem pusztán a szegedi önkormányzattal tárgyal, hiszen több tulajdonosa van a területnek. A cég ezért a Kupola Invest Kft.-vel, a Royal Real Estate Kft.-vel, valamint a Successful Invest Kft.-vel is településrendezési keretmegállapodást kíván kötni. Ez a megállapodás több területcserét is tartalmaz.

A tervek szerint ugyanis Interspar épülne a területen, amelyet most készítenek elő. Elengedhetetlen, hogy a beruházás megkezdése előtt az önkormányzat jóváhagyja az áruház építésére vonatkozó telepítési tanulmánytervet és településrendezési szerződést. A terület fejlesztéséhez kapcsolódóan két jelzőlámpás csomópont létesülne, és két új út is épülne, ami az áruház jobb megközelítését szolgálná. A megállapodás értelmében a város tulajdonába kerülne a telek Építő utca felőli része, ahol új közparkot alakítanának ki, és ide kerülne a korábban már tervbe vett temetői emlékhely is.

Az Építő utca és József Attila sugárút felől új utak csatlakoznak majd a területhez, amelyeken jelzőlámpás csomópontokat létesít a beruházó. Szintén az áruház építője vállalta, hogy lehetővé teszi a kerékpáros közlekedést is a területen. Az új utak mentén a közvilágítás kiépítését is az áruház építője állja. A telepítési tanulmánytervet az építtető cég szeptember közepén benyújtotta az önkormányzathoz, a városi főépítész pedig kifogást nem emelt ellene, így most a közgyűlési döntésen múlik, hogy az egyezség létrejön-e. Az áruház épülete körül zöld szigetekkel tarkított parkolókat alakítanának, a környék egy részét parkosítják, azaz új, zöld közösségi terek is létrejönnek az egykori temető helyén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gyevi temető Interspar Spar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés