Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az emelkedő építőipari árak ellenére egyetlen önkormányzati beruházás sem marad el
Szegeden 2018. szeptember 19. 11:12

Az emelkedő építőipari árak ellenére egyetlen önkormányzati beruházás sem marad el

Költségvetési módosításokról, új korszerű forgalomjelző lámpák telepítéséről, valamint egy új sportcsarnok építésének támogatásáról döntött többek között két önkormányzati szakbizottság szerda reggel. Előbb a pénzügyi és vagyongazdálkodás, majd a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság ülésezett.

Hirdetés

Az idei költségvetés módosítása kapcsán Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester elmondta, hogy rendkívül sok önkormányzati beruházás zajlik egyszerre a városban, ezért az építőiparban jelentkező munkaerőhiány most fokozottan érezteti hatását. Az is gondot jelent, hogy emelkedtek a beruházási költségek, így több esetben az eredeti árnál többet kell a projektekre fordítani. Szentgyörgyi azonban elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében indult fejlesztések közül egy sem marad el, és jelentős csúszások sem várhatók. Az önkormányzat sok esetben saját büdzséből egészíti ki az összegeket, csak hogy folyamatosan haladjanak a munkálatok.

Vannak olyan pluszkiadások is, amelyeket rendkívüli körülmények indokoltak. Ilyen például a köztéri kamerahálózat kiépítése, illetve a nyári vihar által okozott károk helyreállítása a Belvárosi temetőben. Folyamatosan lecserélik a forgalomjelző lámpák hagyományos izzóit energiatakarékos ledes technológiájúakra. A bizottság döntése értelmében az Agyagos utca és Makkosházi körút, a Margaréta utca, Rókusi körút találkozásánál, az Anna kúti csomópontnál, a Rókusi körút és Csáky utca találkozási csomópontjánál, a Rókusi körút és Vértói utcai csomópontjánál, valamint a Makkosházi körút, Ortutay utca és a Makkosházi körút és Penny Market találkozásánál lévő csomópontok lámpái esetében cserélik ki a régi izzókat újakra.

A pénzügyi bizottságon kívül a sportbizottság is tárgyalta azt az előterjesztést, mely elvi tulajdonosi hozzájárulást biztosít ahhoz, hogy a Szegedi Röplabda Sportegyesület a társasági adóról és osztalékból (tao) származó támogatásra pályázzon. A cél az, hogy az egyesület az Agyagos utca, József Attila sugárút és a Makkosházi körút által határolt területen sportcsarnokot építhessen. Ez a terület önkormányzati tulajdonú, ezért kell a pályázathoz a városi közgyűlés beleegyezése. Itt működik a Gedói Általános Iskola, a Deák Ferenc Gimnázium és a Krúdy Gyula Szakképző Iskola. A tervek szerint többek között lesz itt nyolc öltöző, fitnesz- és relaxációs szoba, de egy ötvennégy férőhelyes sportszállónak is helyt adna a létesítmény.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés