Hirdetés
Ziccer 2018. szeptember 19. 11:07

Utcai futófesztivál zárja a hosszúra nyúlt nyarat

Tizenhetedik alkalommal rendezi meg vasárnap a Szegedi Sport és Fürdők Kft. a nyár végének egyik legnagyobb sporteseményét, a Pick utcai futófesztivált. Indulni az idén is három távon – 6, valamint 3,4 és 1,5 kilométeres szakaszon – lehet.
Hirdetés

Szeptember 23-án, vasárnap reggel 8 órától egészen kora délutánig várják azokat, akik szeretnének egy kellemes hétvégi családi programon részt venni.

A sportesemény startja a hagyományokhoz híven az idén is a Dóm téren lesz, ahol több órás – bemutatókkal, zenével és műsorokkal megtűzdelt – program várja majd a részt vevőket.

Ha az idő is engedi, a rajtzászlót most is egy ejtőernyős hozza el a Dóm térre. Ezt követően 10 órakor rajtol el az első táv, a 6 kilométeres kör, majd 10 óra 50 perckor a családi csapatok is futásnak erednek.

A másfél kilométeres távon a nevezés feltétele, hogy a háromfős csapatban legalább az egyik szülőnek és legalább egy hölgy csapattagnak kell futnia. A családnak együtt kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk.

A családi futás után 11 óra 30 perckor a 3,4 kilométeres táv rajtol majd el. Az eredményhirdetést 12 óra 15 perckor a Dóm előtti színpadon tartják.

Nevezni péntek délig lehet személyesen az újszegedi sportcsarnokban, vagy a rendezvény napján reggel 8 órától a Dóm téren működő versenyközpontban az aktuális rajtot megelőző fél óráig.

Nevezéskor minden futó a verseny emblémájával ellátott pólót kap ajándékba.

Itt számítson forgalomkorlátozásra

A verseny időpontjában forgalomkorlátozásokra kell számítani a belvárosban.

Vasárnap 9 óra 45 perc és 13 óra között a Dóm tér–Rerrich tér–Aradi vértanúk tere, valamint a Tisza Lajos körút Hősök kapuja és az Árvízi emlékmű közötti szakaszán, valamint a Rakparton teljes útlezárás lesz.

Délelőtt 11 óra 20 perctől 13 óráig a Dóm tér–Somogyi utca–Kárász utca–Széchenyi tér–Horváth Mihály utca–Arany János utca–Stefánia–a Radnóti Gimnázium után a Tisza Lajos körút Belvedere felé vezető külső sáv–Huszár Mátyás rakpart–Árvízi emlékmű–Tisza Lajos körút–Aradi vértanúk tere–Rerrich tér–Dóm tér útvonalon időszakos forgalomkorlátozás lép életbe a futók haladásának megfelelően.

Ezen az útszakaszon a versenyt megelőzően szeptember 22-én, szombaton 18 órától 23-án, vasárnap 13 óráig megállási tilalom lép életbe.

Ugyancsak megállási tilalom lesz érvényben szombaton reggel 6 órától a rendezvény zárásáig, azaz vasárnap 13 óráig a Dóm tér összes parkolójában.

Képünk illusztráció, egy korábbi futófesztiválon készült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: futás Pick Utcai Futófesztivál