Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 19. 06:20

Napozz Holddal!

Ugyanolyan, de nemcsak a másik oldal, hanem az időjárás is, szerencsére: nyár, még mindig, minden mennyiségben, kicsivel több sötétséggel.

Hirdetés

Annak kapcsán jutott eszünkbe a Kispál és a Borz zenekar 1991-es debütáló albumának eredeti címe, hogy csak az jelzi az őszt az időjárási előrejelzéseken, hogy egyre több a holdas piktogram az óránkénti bontásokban. És mivel még napnyugtakor is bőven 26 fok van, így simán lehetne valóban napozni vele – arról nem is beszélve, hogy ma Szegeden 16 óra 5 perckor kel...

És hogy mi ez az eredeti cím?

Hogy a Kispál-búcsúfilmben benne van-e, arra nem emlékszem, de Lovasi András többször is nyilatkozott arról, hogy egész egyszerűen elértették a lemezborító tervezésénél a címet, így lett a Napozz Holddalból Naphoz Holddal.

Hogy legyen szó a mai időjárásról is: délelőtt lesz néhány felhő is az égen, de délutánra ezek is továbbállnak, majd újabb jelennek meg. A levegő egészen harminc fokig melegszik. A szél délies lesz, mindenféle irányból fúj, dél örül egészen erősen, 15-16 kilométeres óránkénti sebességet azért már megérzünk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz