Hirdetés
Szegeden 2018. szeptember 17. 16:05

Nem lehetett tovább halogatni, elindult az ASP-rendszer a városházán

Az utolsó utáni pillanatig kivártak a Széchenyi téren, de törvényi kötelezettségi írja elő a beléptetőkapuk fölszerelését.
Hirdetés

Még június közepén írtunk arról, az Orbán-kormány törvénybe írta elő, hogy szavatolni kell az „állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságát”, valamint a Belügyminisztérium határozott „rendeletben meghatározott alapvető elektronikus információbiztonsági követelményeknek való megfelelés biztosításáról”.

Magyarul ez azt jelenti, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben nem lehet most már olyan szabadon bemenni a városháza Széchenyi téri épületébe, ahogy arra eddig meg volt a lehetőség.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Forgóvillás biztonsági kaput alakítottak ki mindkét épületben, amelyeket belépőkártyával lehet majd használni a hivatal dolgozóinak, tisztségviselőinek, a képviselőknek. Ilyen rendszer már számtalan hivatalban és hatóságnál működik – gondoljanak csak a kormányhivatalra vagy mondjuk az adóhatóságra. Fontos azt is hangsúlyozni: az említett két intézményhez hasonlóan az ügyfélfogadás zavartalan marad, mert az ügyfélszolgálaton a jövőben is beléptetés nélkül lehet majd ügyet intézni!

Hogy lesz így nyilvános a közgyűlés?

Ahogy eddig. A Szeged Televízió élő közvetítésével a közgyűlés megfelel a nyilvánossági követelményeknek. Ezen túl viszont a rendszer bevezetése után minden közgyűlés előtt regisztrálni lehet az érdeklődőknek, akik a karzatról tekinthetik meg majd a közgyűlési munkát. Azonban itt is meg kell felelni majd a törvényi biztonsági előírásoknak: a díszterem karzatát – a statikai szempontokat figyelembe véve – korlátozott létszámban vehetik igénybe az érdeklődők. Jelentkezési sorrend alapján kapnak „Vendég” belépőkártyát, amellyel be tudnak majd menni a hivatalba és föl tudnak menni a karzatra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adatvédelem ASP közgyűlés Szeged Televízió