Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. szeptember 16. 18:50

Kokárdában a Bem téren

Újra egy téma, egy helyzet, ami utcára vitte az ellenzéki szimpatizánsokat: a Sargentini-jelentés adta az apropót, hogy az MSZP, a PM és a DK közös tüntetést szervezzen Budapesten.

Hirdetés

Testvér lészen minden nemzet – énekelhető az Örömódában, és a Sargentini-jelentés kapcsán kiderült, ez nemcsak szólam: összefogott értünk az Európai Unió, a Fidesz pártcsaládjában is többen döntöttek úgy, valamit tenni kell, mert az, ami hazánkban történik, mondjuk így, nem jó. Nem várt többséggel elfogadták hát Strasbourgban a jelentést, amely kapcsán vasárnap Budapestre, a Bem térre tüntetést szerveztek a baloldali ellenzéki pártok.

Nézze meg az MSZP élőzését! Ám addig is röviden a legfontosabbak:

Ők mondtak beszédet:

(fotók: MTI/Mónus Márton; nyitókép: Soós Lajos)

 

  • Mellár Tamás független képviselő,
  • Homonnay Gergely, az országgyűlésiképviselő-választások utáni tüntetések szervezője,
  • Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője,
  • Karácsony Gergely, Párbeszéd,
  • Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíciós és
  • Tóth Bertalan valamint Ujhelyi István, MSZP.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy tanárnő feleségét „bemószerolta” a portás az igazgatónál, mert „annak a hazaárulónak a felesége”. Gyurcsány Ference kijelentette, Orbánt úgy kell megbuktatni, mint Milosevicset: az utcán, ezért kedd estére, a Sargentini-jelentés formális elfogadásának napjára újabb tüntetést hívott össze. A helyszín az Alkotmány utca, ahonnan „addig nem megyek haza, amíg Orbán nem bukik.” Tóth Bertalan és Ujhelyi István pedig arról beszélt, hogy az európai béke letéteményese az unió, a miniszterelnöknek változtatnia kell politikáján, különben „meg lesz verve, csak az a kérdés, mikor.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Demokratikus Koalíció DK Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergely MSZP Párbeszéd Sargentini-jelentés Tóth Bertalan tüntetés Ujhelyi István Homonnay Gergely Iványi Gábor Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés