Hirdetés
Ziccer 2018. szeptember 16. 17:23

Elefántjárásban és csigafuttatásban is megküzdöttek a sportfesztiválon

Képriport
Lustáknak és kevésbé lustáknak is jó szórakozást ígért idén is a Családi Sport- és Egészségfesztivál, amelyet most – a liget felújítása miatt – a Kisstadionban rendeztek meg.

A város apraja-nagyját megmozgatták vasárnap az újszegedi Kistadionban az idén már tizenegyedik alkalommal megrendezett Családi Sport- és Egészségfesztiválon.

Pászti Mihály, feleségével és két gyermekükkel már a kilenc órai nyitást követően regisztráltak.

–  Tíz és tizennégy éves a két fiunk, mindkettő aktívan sportol, úsznak és eveznek is hét közben, de fontosnak tartjuk, hogy hét végén is mozogjanak, ezért jöttünk el ide, Újszegedre. Az egészség megőrzéséhez nagyon fontos a mozgás, időben el kell kezdeni a sportolást.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. több mint egy évtizeddel ezelőtt hagyományteremtő céllal indította útjára a Családi Sport- és Egészségfesztivál elnevezésű programját, hogy az emberek újra természetbarát környezetben és családias légkörben mozogjanak, sportoljanak.

A szervezők az idén sem szakítottak a hagyományokkal és a jól bevált recept szerint rendezték meg a fesztivált a Kisstadionban is:

– Most tizenkét állomásból legalább tizenegyet kell teljesíteni azoknak, akik beneveznek a versenyre – mondta Virág Lajos, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezési igazgatóhelyettese a helyszínen. – Akik sikeresen teljesítik a feladatokat, a nap végén nyereménysorsoláson vehetnek részt.

Az állomásokon többek között kosárlabdában, kapura rúgásban, elefántjárásban és asztaliteniszben mérhették össze ügyességüket a résztvevők. Az idei két újdonság – az úgynevezett sepregető és az akadálypályás csúszda – is nagy sikert aratott. Emellett volt még csigafuttatás, ugrálókötelezés, célba rúgás, lehetett hullahopp-karikázni és persze futni, mert a láb tényleg mindig kéznél van.

Pleskóné Kocsis-Savanya Zsuzsanna az idén már negyedik alkalommal jött el kilenc és hétéves fiaival. A fiúk hét közben fociznak és sakkoznak, most pedig szinte mindent kipróbáltak a fesztiválon.

– Nekem az ugrálókötelezés, a kosárlabdázás és a foci tetszik a legjobban – mondta lelkendezve Balázs, aki rögtön be is csavarta  a labdát az üres focikapuba.

Főleg a lányok körében aratott nagy sikert a kézműveskedés. Az árnyékot adó fák alatt csillámtetkót és arcfestést is lehetett kérni. Éltek is a lehetőséggel sokan.

Joób Márton, az önkormányzat foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának elnöke hét gyermekével érkezett a fesztiválra.

– Fontos, hogy sokat mozogjanak a családok. Az önkormányzat nagyon sokat költ arra, hogy folyamatosan sportolási lehetőségeket biztosítson a szegedieknek. Azt szeretnénk, ha egészségesen élnének a fiatalok, sokat mozognának és nem a számítógép előtt ülve töltenék el a hétvégéket.

Az önkormányzati képviselő elmondta, Szegeden egyre nagyobb igény van az ilyen és ehhez hasonló spotrendezvényekre. A város pedig minden olyan kezdeményezést támogat, amely a szegediek egészségét, pihenését, regenerálódását szolgálja.

rag

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Családi Sport- és Egészségfesztivál Joób Márton Kisstadion Virág Lajos